Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Lamsbout (slow cooking)

Neem je tijd om een heerlijke lamsbout op tafel te zetten!

Lamsbout (slow cooking)

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 6

Ingrediënten:

2,5 kg lamsbout met been of lamsschouder, Spar olijfolie, 6 teentjes gepelde look, tijm, rozemarijn, laurier, Spar mosterd

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Wrijf de lamsbout in met olijfolie en een teentje look. Steek de rest van de teentjes look in het vlees. Leg het vlees op een bakplaat.
  3. Kruid met peper, zout, rozemarijn, tijm en laurier. Laat 10 minuten aan elke kant kleuren in de hete oven.
  4. Verminder de temperatuur van de oven naar 140°C. Giet een glas water uit op de bakplaat en laat het vlees in 6 à 7 uur langzaam garen.
  5. Bedruip regelmatig (elke 20 minuten) om te voorkomen dat het vlees uitdroogt.
  6. Deglaceer de ovenschaal met wat water en laat de saus indikken met mosterd.
  • Autorijden 245 min Autorijden
  • Hometrainer 88 min Hometrainer
  • Darts 245 min Darts
Lamsbout (rauw)
Portie:
417 g
Energieniveau: +

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Lamsbout (slow cooking)

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×