Gestoomd witloof met kabeljauw op oosterse wijze
Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 20-30 min | Aantal personen: 4
Ingrediënten:
8 aardappelen, 4 steamy witloofstronkjes (in stoomzakje), 4 stukken kabeljauwhaasje (150 gr per portie), 80 g Spar boter, snuifje suiker, 4 eetlepels Spar olijfolie, 4 eetlepels notenolie, 2 koffielepels sesamolie, ½ koffielepel grof zeezout, ½ koffielepel roze peperbolletjes, ½ koffielepel kardemom, ½ koffielepel nootmuskaat, 1 eetlepel korianderzaadjes, 2 koffielepels Spar honing, 2 stuks steranijs
Bereidingswijze:
- Snij de aardappelen tot kasteelaardappelen (ook ‘pommes châteaux’ of ‘tonnetjes’) en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat drogen. Hou warm.
- Stoom het witloof in het stoomzakje gaar in 3 minuten in de microgolfoven. Haal het zakje uit de microgolfoven en laat nog 1 minuut rusten. Haal het witloof uit het zakje en kleur aan in wat boter. Kruid met peper, zout en een snuifje suiker. Hou warm.
- Meng alle ingrediënten voor de oosterse saus en warm kort op.
- Stoom de kabeljauw gaar in een stoomoven of stoommandje.
- Dresseer het witloof op het bord met de vis en de kasteelaardappel. Nappeer de lauwe saus er rond en versier met een takje bieslook en kervel.
-
30 min Afwassen
-
21 min Golfen
-
21 min Oogsten

150 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties