Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Belgische stoverij met Tierentyn-mosterd

De klassieker Gentse stoverij is veel pittiger en kruidiger dan het eerder zoete Vlaamse stoofvlees. De Gentse mosterd van Tierentyn is voor een groot stuk verantwoordelijk voor al dat pit.

Belgische stoverij met Tierentyn-mosterd

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

750 g Spar mager stoofvlees, 3 flesjes Rodenbach, 2 eetlepels bloem, Tierentyn-mosterd, kalfs- of runderbouillon, boterhammen, uien, Spar gezouten boter, paar takjes verse tijm, 2 à 3 laurierblaadjes, verse bladpeterselie, Spar krieltjes

Bereidingswijze:
  1. Pel de uien en snij fijn. Bak ze in een pan met dikke bodem glazig aan.
  2. Smelt een klontje boter in een pan en bak de stukken vlees in delen aan. Schep om en bak rondomrond bruin. Neem het vlees uit de pan en voeg het bij de uien in de braadpan. Kruid met peper en zout, bestrooi met bloem en roer goed om.
  3. Bestrijk het brood met mosterd en leg dit bovenop het vlees, voeg ook tijm en laurier toe.
  4. Overgiet het vlees met het bier. Vul aan met bouillon tot het vlees net onderstaat. Roer het geheel eens goed om.
  5. Zet het deksel op de pan en breng zachtjes aan de kook gedurende 1,5 tot 2 u; schep af en toe om. Voeg indien nodig hete bouillon toe.
  6. Verwijder voor het serveren de laurier en tijm. Bind de saus eventueel nog verder met een sausbinder en kruid met peper en zout. Werk af met gehakte bladpeterselie.
  7. Serveer met gestoomde of gebakken aardappeltjes.
  • Koken 48 min Koken
  • Competitief wielrennen 11 min Competitief wielrennen
  • Ijsvissen 84 min Ijsvissen
Runderstoofvlees (rauw)
Portie:
188 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Belgische stoverij met Tierentyn-mosterd

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×