Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Pompoenrisotto met pancetta, tijm en pijnboompitten

Italianen eten risotto enkel met een vork.

Pompoenrisotto met pancetta, tijm en pijnboompitten

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 6

Ingrediënten:

700 g pompoen, Boni Selection olijfolie, 12 plakjes Spar pancetta, 2 el Spar pijnboompitten, 1 bosje verse salie, 1,5 l hete groentebouillon, grote ui, 2 teentjes look, ½ stengel selder, 400 g risottorijst, 2 wijnglazen droge witte wijn, 70 g Spar boter, 100 g geraspte Parmezaanse kaas, bieslook

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Snij de pompoen doormidden, schep de pitten eruit en snij de pompoen in de lengte in plakken van een halve centimeter dik. Besprenkel met een lepel olijfolie. Zorg dat de pompoen er helemaal mee bedekt is. Leg de plakken naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ± 30 min tot het vruchtvlees en de schil zacht zijn.
  3. Neem de pompoen uit de oven. Leg de pancetta tussen 2 blaadjes bakpapier en bak 5 à 10 min in de oven tot de pancetta knapperig is. Laat de pompoen wat afkoelen. Snij in kleine blokjes, plet een groot deel van de pompoen en bewaar de rest van de blokjes voor de afwerking.
  4. Pel de ui en teentjes look. Snipper fijn. Snij de selder in kleine stukjes. Verhit de olijfolie en boter in een pan en fruit de ui, look en selder 15 min op heel laag vuur zonder ze te laten kleuren. Voeg de rijst toe wanneer de groenten zacht zijn en zet het vuur hoger. Bak de rijst al roerend ± 1 min tot hij glazig wordt. Voeg de wijn er al roerend bij. Schep de eerste soeplepel hete bouillon bij de rijst wanneer de wijn ingekookt is. Voeg ook de geprakte pompoen toe.
  5. Zet het vuur lager. Telkens als de bouillon opgenomen is, voeg je een nieuwe lepel toe. Dit duurt ± 15 min. De rijst moet zacht zijn, maar nog wel beet hebben. (Als de bouillon op is voor de rijst gaar is, kan je nog wat kokend water toevoegen.)
  6. Haal van het vuur en roer de boter en de Parmezaanse kaas erdoor. Laat de risotto 2 min staan. Versnipper een paar takjes bieslook en meng door de risotto.
  7. Werk af met de gebakken pompoenblokjes, wat geroosterde pijnboompitjes, verkruimelde pancetta en nog een beetje parmezaan.
  • Klussen in huis 3 min Klussen in huis
  • Tafeltennissen 3 min Tafeltennissen
  • Jagen op groot wild 2 min Jagen op groot wild
Pompoen (rauw)
Portie:
117 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Pompoenrisotto met pancetta, tijm en pijnboompitten

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×