Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Mandarijntjestaart met mascarpone, gember en limoenroom

Door de vitamine C verhogen mandarijntjes de weerstand.

Mandarijntjestaart met mascarpone, gember en limoenroom

Gang: Dessert | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 6

Ingrediënten:

200 g Mariakoekjes, 150 g Spar boter, 500 g mascarpone, 8 blaadjes gelatine (15 g), sap van 1 limoen, 1 dl vers sinaasappelsap, 2 dl Boni Selection room, 3 cm verse gember, 50 g bloemsuiker, mandarijntjes, 3 grote el abrikozenconfituur

Bereidingswijze:
  1. Knip het bakpapier op de maat van de bodem van de springvorm.
  2. Smelt de boter. Verkruimel de koekjes in de blender. Meng de koekkruimels door de boter en strijk het mengsel uit op de bodem van de met bakpapier beklede springvorm. Laat opstijven in de koelkast.
  3. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  4. Schil en rasp de gember, druk het sap uit de geraspte gember tot je een eetlepel hebt.
  5. Klop de room half stijf.
  6. Verwarm het sinaasappelsap samen met het limoen- en gembersap. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en los ze op in het warme vruchtensap.
  7. Doe de mascarpone in een mengkom en roer de bloemsuiker erdoor. Roer het sap met gelatine en de opgeklopte room erdoor. Roer tot een egaal mengsel en giet op de koekjesbodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
  8. Pel de mandarijntjes en verwijder zoveel mogelijk de witte draadjes. Verwarm de abrikozenconfituur.
  9. Schik de mandarijnpartjes in cirkels van buiten naar binnen op de afgekoelde taart. Borstel de mandarijntjes in met een glanzend laagje abrikozenconfituur. Plaats nog even in de koelkast.
  10. Dip een mes in heet water en snij even langs de binnenste rand van de springvorm. Ontvorm voorzichtig.
  • Bladeren rijven 84 min Bladeren rijven
  • Competitie-handbal 27 min Competitie-handbal
  • Een orkest dirigeren 139 min Een orkest dirigeren
Mascarpone
Portie:
83 g
Energieniveau: +

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Mandarijntjestaart met mascarpone, gember en limoenroom

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×