Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Ovenschotel met groene kool, gehakt, ricotta en spinazie

De savooikool is rijk aan vitamine C en vezels.

Ovenschotel met groene kool, gehakt, ricotta en spinazie

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 6

Ingrediënten:

10 groene koolbladeren, 600 g gemengd gehakt, grote rode ui, 3 teentjes look, zeste van 1 citroen, 400 g Boni Selection tomatenstukjes uit blik, 1 bosje basilicum, laurierblaadjes, 500 g ricotta, 75 g geraspte parmezaan, Spar eieren, nootmuskaat, 300 g jonge spinazieblaadjes, Boni Selection olijfolie, pilipili

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Breng een brede pot met water aan de kook. Kook de savooibladeren hierin net zacht. Laat schrikken in ijskoud water, laat uitlekken en snij de harde nerf eruit.
  3. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.
  4. Pel de ui en look en snipper ze fijn. Fruit de ui en look zacht in een pot met olijfolie.
  5. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg tomaten, citroenzeste, laurierblaadjes, een mespunt pilipili en de helft van de basilicum toe en laat 30 min sudderen op een matig vuur. Verwijder de laurierblaadjes en kruid met zout, peper en pilipili.
  6. Klop de eieren los en roer de ricotta en Parmezaanse kaas erdoor. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  7. Laat de spinazieblaadjes slinken in een pot met een scheutje olijfolie, kruid met peper en zout.
  8. Schep de spinazieblaadjes samen met de rest van de basilicum door de ricotta.
  9. Schep de helft van de vleessaus op de bodem van een ovenschaal, dek af met savooibladeren en bestrijk met de helft van het ricottamengsel. Dek af met savooibladeren en schep de rest van de vleessaus erover. Bedek met savooibladeren en bestrijk met de rest van de ricotta.
  10. Bak 30 min in de voorverwarmde oven.
  • Opruimen 33 min Opruimen
  • Mountainbikewedstrijd 10 min Mountainbikewedstrijd
  • Polo spelen 20 min Polo spelen
Gemengd gehakt (gekruid, rauw)
Portie:
100 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Ovenschotel met groene kool, gehakt, ricotta en spinazie

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×