Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Ragout van parelhoen met champagne en bospaddenstoelen

Tip: serveer met duchesseaardappeltjes of amandelkroketjes.

Ragout van parelhoen met champagne en bospaddenstoelen

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 6

Ingrediënten:

parelhoenen, 1 l kippenfond, 25 cl schuimwijn, 110 g boter, 75 g bloem, Spar room, 350 g bospaddenstoelenmengeling, 2 bosjes kervel, sjalotjes, enkele takjes dragon, enkele takjes bieslook, enkele takjes peterselie

Bereidingswijze:
  1. Snij de parelhoenen in stukken en verwijder het vel.
  2. Giet de kippenfond in een grote kookpot en voeg 5 dl water toe. Breng aan de kook. Draai het vuur zachter en voeg de stukken parelhoen toe. Laat op een zacht vuur garen.
  3. Maak de paddenstoelen schoon en snij eventuele grote exemplaren in stukken.
  4. Pel en snipper de sjalotjes fijn. Snij de verse kruiden fijn.
  5. Haal de parelhoen uit de bouillon en haal het vlees van de botjes. Zeef de bouillon.
  6. Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotsnippers hierin. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze op een hoog vuur. Meng de laatste minuten de verse kruiden eronder en kruid met versgemalen zwarte peper en zout.
  7. Smelt 110 g boter in een kookpot, roer de bloem erdoor en voeg beetje bij beetje bouillon toe tot je een dikke saus krijgt. Roer de schuimwijn erdoor tot een gladde saus.
  8. Voeg stukjes parelhoen en paddenstoelen toe. Werk af met room en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  9. Bestrooi vlak voor het opdienen met plukjes kervel.
  • Opruimen 11 min Opruimen
  • Recreatief volleybal 13 min Recreatief volleybal
  • Parachutespringen 14 min Parachutespringen
Kippenbouillon
Portie:
167 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Ragout van parelhoen met champagne en bospaddenstoelen

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×