Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Geroosterd, gevuld miniwitlof met peer en zoetzure saus

De kleine stronkjes witlof zijn ideaal als hapje!

Geroosterd, gevuld miniwitlof met peer en zoetzure saus

Gang: Hapje | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 6

Ingrediënten:

12 Boni Selection fijnproeverswitlof, 12 sneetjes Iberico ham, Boni Selection olijfolie, stoofpeertjes, Spar boter, klein brood, niet gesneden, 2 eetlepels suiker, 5 cl rodewijnazijn, 1 flesje Leffe bruin, 3 dl Lacroix bruine fond, sjalotjes, 1 teentje look, Boni Selection olijfolie (vulling), 10 cl rodewijnazijn (vulling), 100 g suiker (vulling), 2 dl appelsap, zeste en sap van 1 limoen, ½ koffielepel verse geraspte gember, cayennepeper, 150 g Spar noten (amandel, hazelnoot, pistache, …), 100 g gedroogde pruimen, 1 eetlepel verse munt

Bereidingswijze:
  1. Vulling: pel de sjalotjes en teentje look en snipper beide fijn. Bak de sjalot- en looksnippers even aan in wat olijfolie. Voeg de suiker toe. Blus, als de suiker begint te karamelliseren, met wijnazijn, appelsap en limoensap. Voeg de limoenzeste, gember en cayennepeper toe. Kruid verder met zout en peper. Laat dit mengsel tot de helft inkoken.
  2. Pureer de gedroogde pruimen, hak de noten fijn en snipper de munt fijn. Meng dit geheel. Voeg toe aan de rest van de vulling en meng. Kruid bij indien nodig en laat afkoelen.
  3. Saus: laat de suiker kleuren in een pan. Voeg de azijn, het bier en de fond toe. Laat inkoken tot een stroperige saus.
  4. Snij het witlof in 2 en verwijder de binnenste blaadjes. Vul de ontstane holte op met de afgekoelde vulling. Voeg de 2 helften samen en leg er een sneetje ham rond. Rooster de witlofstronkjes tot ze warm zijn. Draai regelmatig om.
  5. Schil de peren en snij in 2. Haal het klokhuis eruit en bak ze gaar en goudbruin in de boter. Lepel de saus over de peertjes.
  6. Snij het brood in dikke sneden en laat kleuren in een oven op 180°C. Snij het binnenste eruit; zo krijg je een mandje.
  7. Schik in elk broodmandje een witlofstronkje en half peertje.
  • Muren schilderen 7 min Muren schilderen
  • Waterpolo 2 min Waterpolo
  • Een rockoptreden geven 8 min Een rockoptreden geven
Witloof (rauw)
Portie:
150 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Geroosterd, gevuld miniwitlof met peer en zoetzure saus

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×