Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Rosbief gevuld met duxelles van paddenstoelen

Tip: laat vlees altijd rusten na het bakken, zo verdelen de sappen over het hele stuk vlees.

Rosbief gevuld met duxelles van paddenstoelen

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 12

Ingrediënten:

2 kg rosbief, dikke rode ui, 5 teentjes look, 300 g gemengde paddenstoelen, 1 koffielepel fijngesneden tijmnaaldjes, 1 koffielepel fijngesneden rozemarijnnaaldjes, 2 eetlepels balsamicoazijn, enkele takjes verse rozemarijn, Spar boter

Bereidingswijze:
  1. Haal het vlees 1 uur vooraf uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Pel en versnipper de rode ui en teentjes look.
  4. Maak de paddenstoelen schoon en snij in kleine blokjes (brunoise).
  5. Stoof de ui- en looksnippers aan in boter. Voeg de paddenstoelen en verse kruiden toe en stoof ze zacht. Besprenkel met balsamicoazijn en roer tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met veel zwarte peper en zeezout.
  6. Snij het vlees van de ene naar de andere zijde schuin naar beneden in, maar niet helemaal door. Ga met je mes terug schuin naar beneden van de andere zijde. Vouw het vlees open en leg er laagjes duxelles tussen. Vouw het vlees weer in zijn oorspronkelijke vorm en bind vast met keukentouw. Wrijf het vlees in met peper en zeezout.
  7. Laat een klont boter smelten in de pan tot de boter gaat bruisen. Korst het vlees aan alle zijden. Leg het vlees in een ovenschaal en plaats 50 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Haal uit de oven en bedek het vlees met aluminiumfolie.
  9. Laat 30 à 40 minuten rusten en snij in plakken.
  • Trappen lopen 21 min Trappen lopen
  • Muurklimmen 30 min Muurklimmen
  • Een orkest dirigeren 75 min Een orkest dirigeren
Runderrosbief (rauw)
Portie:
167 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Rosbief gevuld met duxelles van paddenstoelen

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×