Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Kabeljauwhaasje in lardo met paprikahummus

Zeekraal met vis is het perfecte huwelijk!

Kabeljauwhaasje in lardo met paprikahummus

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 8

Ingrediënten:

kabeljauwhaasjes van 125 g, 200 g lardo, Boni Selection olijfolie, Spar boter, 1 blik kikkererwten (310 g), 300 g Boni Selection gegrilde rode paprika, 5 cl Boni Selection olijfolie (hummus), citroen, 1 teentje look, ½ koffielepel paprikapoeder, pili pili, 250 g zeekraal, 200 g Spar grijze garnalen, 1 eetlepel uitgelekte kappertjes, zeste en sap van 1 citroen, bosje bladpeterselie

Bereidingswijze:
  1. Hummus: pureer de uitgelekte kikkererwten samen met de gegrilde paprika, paprikapoeder, look en olijfolie. Breng op smaak met zout en pili pili en eventueel citroensap.
  2. Blancheer de zeekraal kort in licht gezouten water, laat afkoelen.
  3. Salade: hak de peterselie grof tot je 2 eetlepels hebt. Schep de peterselie, citroensap en zeste, kappertjes en garnalen door de zeekraal.
  4. Kruid de vis met peper en zout. Leg 2 à 3 plakjes lardo naast elkaar iets overlappend op je snijplank. Leg er een stuk vis op en vouw de lardo eromheen. Herhaal met de rest van de vis.
  5. Verwarm de hummus in een pannetje op een laag vuur.
  6. Bak intussen de vis in hete olie in 2 pannen.
  7. Leg in elke pan 4 stukjes vis en bak ze op een matig tot laag vuur 3 minuten aan elke kant. Voeg vlak voor de vis gaar is nog een klontje boter toe.
  8. Verdeel de hummus in een dikke streep over 8 voorverwarmde borden. Schik de vis erop en verdeel de salade erover. Bedruppel met olijfolie en kruid met versgemalen peper.

Tip: serveer als hoofdgerecht met pommes duchesses.

  • Bladeren rijven 22 min Bladeren rijven
  • Vissen 24 min Vissen
  • Ijsvissen 41 min Ijsvissen
Kabeljauw (rauw)
Portie:
125 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Kabeljauwhaasje in lardo met paprikahummus

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×