Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Aardappelrollade met oesterzwammen, gedroogde ham en kaas

Verrassend én overheerlijk!

Aardappelrollade met oesterzwammen, gedroogde ham en kaas

Gang: Lunch | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

600 g vastkokende aardappelen, 150 g oesterzwammen, 1 teentje look, Spar eieren, ui, 4 sneetjes ham Teruel, 6 sneetjes Flandrien kaas, 100 g Spar gratinmix, Boni Selection olijfolie, Spar jonge blaadjes, waterkers, rucola, witte wijnazijn

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Schil de aardappelen en was ze. Rasp ze fijn met een grove rasp. Duw al het water uit de geraspte aardappelen.
  3. Pel de ui en snipper fijn. Meng onder de geraspte aardappelen.
  4. Voeg de gratinmix en eieren toe. Meng alles en kruid met peper en zout.
  5. Bedek een bakplaat met bakpapier. Smeer ze licht in met olie. Bedek het bakpapier met het aardappelmengsel en strijk uit over de hele plaat. Zet in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten tot de bovenkant goudkleurig is en de aardappelen zacht.
  6. Reinig ondertussen de oesterzwammen en snij in kleine stukjes. Pel het teentje look en snipper fijn. Laat een geutje olijfolie warmen en bak de oesterzwammen met de looksnippers tot ze gekleurd en gaar zijn. Haal uit de pan en laat afkoelen.
  7. Haal de aardappelkoek uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
  8. Bedek eerst met de sneetjes ham en vervolgens met de kaas. Verdeel de oesterzwammen er als laatste over.
  9. Rol de aardappelkoek eerst op met het bakpapier er nog rond om het zo een mooie vorm te geven. Ontrol en rol opnieuw op, maar zonder het bakpapier.
  10. Leg de aardappelrollade in het midden van de bakplaat met bakpapier en laat nog 10 minuten bakken in de oven tot de kaas gesmolten is.
  11. Dien op met een groene salade van jonge slablaadjes, rucola en waterkers, afgewerkt met een beetje witte wijnazijn en olijfolie.
  • Muren schilderen 3 min Muren schilderen
  • Recreatief handbal 1 min Recreatief handbal
  • Naaien 4 min Naaien
Oesterzwammen
Portie:
38 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Aardappelrollade met oesterzwammen, gedroogde ham en kaas

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×