Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Gerookte forel met gepekelde groentjes en romanesco

Romanesco is rijk aan vitamine C en mineralen. Een echte topper dus!

Gerookte forel met gepekelde groentjes en romanesco

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

2 pakjes Spar gerookte forel, romanesco, grote rapen, 12 radijsjes, rijpe avocado’s, Boni Selection Griekse olijfolie, 1 potje zure room, sap van 1 limoen, granaatappel, verse kervel, 2 dl water, 2 dl witte wijn, 2 dl witte wijnazijn, peperbollen, 1 koffielepel grof zeezout, 50 g suiker, kruidnagel, jeneverbessen, laurierblad, steranijs

Bereidingswijze:
  1. Schil de rapen. Snij fijne plakjes van 2 mm met een diameter van 6 à 8 cm. Steek met de uitsteekvormpjes cirkels uit van 3 cm en 12 cirkels van 5 cm diameter. Hou apart.
  2. Spoel de radijsjes. Snij het loof eraf maar laat er 1 cm aan. Snij 4 radijzen in 4 kwartjes. Hou apart. Snij 4 radijzen in de helft en 4 radijzen in fijne plakjes. Bewaar de fijne plakjes in koud water in de koelkast.
  3. Reinig de romanesco en snij in 24 kleine ‘kerstboompjes’. Spoel in water en hou apart.
  4. Marinade: breng water, witte wijn en witte wijnazijn aan de kook met alle andere marinade-ingrediënten. Laat 5 minuten doorkoken. Zet van het vuur en voeg de romanesco, raapplakjes en radijsjes toe. Zet het deksel op de pot en laat afkoelen. Bewaar in de koelkast in een gesloten pot. Hoe langer de groenten marineren, hoe intenser de smaak zal zijn.
  5. Avocadozalf: pel 1 rijpe avocado en verwijder de pit. Mix het vruchtvlees met olijfolie, limoensap en 1 koffielepel zure room tot een gladde zalf. Kruid met peper en zout. Vul een spuitzakje met de avocadozalf. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
  6. Snij de granaatappel doormidden en haal de pitjes eruit.
  7. Afwerking: pel de andere avocado’s, verwijder de pitten en snij in plakjes. Snij elke gerookte forel in 3 stukjes. Schik op elk bord een torentje van avocadoschijfjes en gerookte forel. Werk af met de verschillende garnituren. Werk af met enkele toefjes avocadozalf en zure room. Spuit op het bord verschillende toefjes avocadozalf en zure room.
  8. Snij gepekelde grote plakjes raap half door en draai op tot een kegel. Duw ze in wat avocadozalf. Vul de kegels met granaatappelpitten.
  9. Verdeel de andere gepekelde groentjes op het bord.
  10. Werk af met de plakjes radijs die in koud water lagen.
  11. Versier met granaatappelpitten en kervelpluksels. Kruid met wat versgemalen peper en grof zeezout.
  • Tanden poetsen 6 min Tanden poetsen
  • Hardlopen aan 10 km/u 1 min Hardlopen aan 10 km/u
  • Een film kijken 8 min Een film kijken
Koolraap (rauw)
Portie:
105 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Gerookte forel met gepekelde groentjes en romanesco

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×