Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Rodekool met cranberry’s

Een prachtig bijgerecht voor kerst!

Rodekool met cranberry’s

Gang: Bijgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

kleine rodekool, kleine rode uien, 150 g cranberry’s, 300 ml krachtige rode wijn, laurierblaadjes, Spar vloeibare honing, Spar olijfolie

Bereidingswijze:
  1. Snij de rodekool in fijne reepjes. Pel de uien en snij in fijne ringen.
  2. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een ruime pan en stoof hierin de uiringen aan. Voeg de rodekoolreepjes toe en laat even stoven. Blus met rode wijn.
  3. Kruid met versgemalen zwarte peper, zeezout en laurierblaadjes. Dek de pan af en laat 20 minuten stoven.
  4. Schep de cranberry’s erdoor en laat meestoven tot de kool gaar is.
  5. Verwijder de laurierblaadjes en breng op smaak met honing.
  • Autorijden 30 min Autorijden
  • Cricket 15 min Cricket
  • Een orkest dirigeren 32 min Een orkest dirigeren
Rode kool (rauw)
Portie:
325 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Rodekool met cranberry’s

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×