Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Everzwijnragout met rode bessen, pastinaakfrietjes en knolselderblokjes

Dit gerecht vraagt wat tijd, maar dat is het meer dan waard!

Everzwijnragout met rode bessen, pastinaakfrietjes en knolselderblokjes

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 6

Ingrediënten:

1000 g everzwijnragout, 1 eetlepel jeneverbessen, 2 kleine blikken  Spar tomatenstukjes, gesnipperde uien, fijngesneden teentjes look, 800 ml wildfond (bokaal), 2 eetlepels rode bessenconfituur, laurierblaadjes, 3 stengels selder, wortelen, Spar bloem, Spar boter, pastinaken, ½ knolselder, Spar frituurolie, enkele blaadjes bladpeterselie, 300 g vers pastadeeg, 400 g pompoen, eigeel, 25 g gemalen Parmezaanse kaas, Spar olijfolie, nootmuskaat, 20 g vers gemalen broodkruim

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de selderstengels in stukjes. Schil de wortelen en snij ze in plakjes.
  3. Schil de pastinaken en snij ze in fijne frietjes. Schil de knolselder en snij in brunoise.
  4. Verhit een flinke klont boter in een gietijzeren pan en braad de stukken vlees aan op een hoog vuur. Kleur aan alle kanten. Kruid met peper en zout.
  5. Voeg er de ui, look, selder en wortel aan toe en laat even meebakken. Bestrooi met bloem en schep alles goed door elkaar. Overgiet met wildfond en tomatenstukjes.
  6. Voeg de jeneverbessen, confituur en laurierblaadjes toe. Kruid met peper en zout. Dek de pan af en laat op een laag vuur garen.
  7. Snij de pompoen in stukken, kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie en rooster in de oven.
  8. Plet de gare pompoen met een vork en meng er het eigeel, het broodkruim en de Parmezaanse kaas door. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  9. Rol het pastadeeg uit en druk er met een vorm cirkels uit. Leg een bolletje pompoenvulling aan de onderkant van de cirkel. Bestrijk de randen met water en vouw dicht, druk de rand dicht met een vork.
  10. Kook ze in enkele minuten gaar in licht gezouten water.
  11. Frituur de pastinaakfrietjes en knolselderblokjes goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  • De hond uitlaten 75 min De hond uitlaten
  • Mountainbikewedstrijd 14 min Mountainbikewedstrijd
  • Watertrappelen 64 min Watertrappelen
Everzwijn (bereid)
Portie:
167 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Everzwijnragout met rode bessen, pastinaakfrietjes en knolselderblokjes

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×