Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Geglaceerd varkensgebraad met mosterd en honing, savooi gevuld met kastanjepuree en aardpeer

Varkensgebraad past perfect bij mosterd en honing.

Geglaceerd varkensgebraad met mosterd en honing, savooi gevuld met kastanjepuree en aardpeer

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 6

Ingrediënten:

1000 g varkensgebraad, 225 g Spar mosterd, 100 g Spar vloeibare honing, 100 g Spar boter, 50 ml witte wijnazijn, savooibladeren, 1000 g aardperen, 1 bokaal kastanjepuree natuur, 1000 ml Spar kippenbouillon

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Kruid het gebraad met veel versgemalen witte peper en zeezout. Masseer de kruiden in het vlees en laat rusten.
  3. Blancheer de koolbladeren enkele minuten in licht gezouten water. Laat ze uitlekken op een schone doek. Snij met een scherp mesje de hoofdnerf uit de koolbladeren.
  4. Kook de aardperen gaar in licht gezouten water. Verwijder de schil en snij ze in plakjes.
  5. Schep 6 eetlepels aardpeerplakjes door de kastanjepuree. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de mengeling over de koolbladeren
  6. Vouw de zijkanten van het blad over de vulling en rol de bladeren op. Bind deze vast met keukentouw.
  7. Meng de mosterd met de honing.
  8. Bak het vlees met hete boter in een pan aan alle kanten dicht en mooi bruin. Leg op een beboterde ovenschaal. Bestrijk met de honing-mosterd. Plaats 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Neem de schaal uit de oven. Bedruip het vlees met de braadjus. Draai de oven lager en plaats nog een half uur terug op 160°C.
  10. Breng de bouillon aan de kook. Leg de koolrolletjes erin en laat ze gaar sudderen.
  11. Bak de rest van de plakjes aardpeer in boter en kruid ze met peper en zout.
  12. Haal het vlees uit de oven. Dek af met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten.
  13. Deglaceer de braadslede met witte wijnazijn en laat inkoken. Breng verder op smaak met peper en zout.
  14. Snij het vlees in plakken en schik ze op voorverwarmde borden. Nappeer met de saus. Schik de aardpeer en savooirolletjes ernaast.
  • De auto wassen < 1 min De auto wassen
  • Muurklimmen < 1 min Muurklimmen
  • Rodeorijden < 1 min Rodeorijden
Savooienkool (rauw)
Portie:
8 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Geglaceerd varkensgebraad met mosterd en honing, savooi gevuld met kastanjepuree en aardpeer

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×