Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Rosbief en croûte met spinazie, champignonduxelle en kruidenpuree

Rosbief in een krokant jasje.

Rosbief en croûte met spinazie, champignonduxelle en kruidenpuree

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

500 g rosbief, 1 verpakking  jonge spinazieblaadjes, 250 g Spar champignons, 400 g Spar aardappelpuree, 1 verpakking bladerdeeg, eidooiers, ui, 100 g Spar boter, Spar room, groene kruiden: basilicum, peterselie, bieslook, ..., sjalot, 100 ml rode wijn, 1 bokaal kalfsfond, 50 g koude Spar boter in stukjes gesneden

Bereidingswijze:
  1. Spoel de spinazie en laat uitlekken.
  2. Champignonduxelle: reinig de champignons en snij in fijne brunoise (blokjes). Pel de ui en snipper fijn. Stoof de champignons en de ui aan in 50 gr boter. Laat gaarstoven. Voeg wat room toe en laat inkoken. Kruid met peper en zout.
  3. Braad de rosbief goudbruin in wat hete boter. Kruid met peper en zout. Laat het vlees afkoelen.
  4. Rol het bladerdeeg open. Bestrijk het met de champignonduxelle. Schik de rosbief hierop en rol mooi op. Bestrijk de randen met losgeklopte eidooiers. Bestrijk ook de bovenkant van het bladerdeeg met eigeel.
  5. Warm de oven voor op 180°C. Steek de rosbief in de oven en bak gedurende ± 30 minuten.
  6. Stoof ondertussen de spinazie gaar. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Warm de puree op en meng met de fijngehakte kruiden. Kruid indien nodig bij met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Pel de sjalot en snipper fijn. Stoof de sjalotsnippers aan en voeg de rode wijn en kalfsfond toe. Laat voor de helft inkoken. Giet de saus door een fijne zeef en werk af met koude klontjes boter.
  8. Haal de rosbief uit de oven en laat nog 5 minuten rusten alvorens aan te snijden. Snij in dikke plakken.
  9. Trek een brede streep kruidenpuree op het bord. Schik het vlees erop. Duw de spinazie in een uitsteekvormpje en zet op het bord. Werk af met de saus.
  • Koken 47 min Koken
  • Recreatief handbal 21 min Recreatief handbal
  • Beachvolleyballen 21 min Beachvolleyballen
Runderrosbief (bereid)
Portie:
125 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Rosbief en croûte met spinazie, champignonduxelle en kruidenpuree

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×