Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Tartaar van oesters met kruidenkaas

Een origineel hapje met oesters!

Tartaar van oesters met kruidenkaas

Gang: Hapje | Bereidingstijd: 10-20 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

20 kleine oesters (creuses), 100 g verse volle roomkaas, 2 eetlepels fijngesneden bieslook, 2 eetlepels fijngesneden dille, zalmeitjes, enkele plukjes dille, toastjes (Jacquet)

Bereidingswijze:
  1. Open de oesters en haal ze uit hun schelp. Bewaar het vocht.
  2. Hou 8 oesters apart voor de afwerking. Snij de rest fijn tot tartaar.
  3. Meng de kaas met het oestervocht, de fijngehakte oesters en de verse gehakte kruiden. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  4. Toast de broodjes krokant. Bestrijk ze met de oestertartaar. Garneer ze met een volledige oester, zalmeitjes en een plukje verse dille.
  • De hond uitlaten < 1 min De hond uitlaten
  • Competitie-handbal < 1 min Competitie-handbal
  • Ijsvissen < 1 min Ijsvissen
Oesters
Portie:
4 g
Energieniveau: 0

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Tartaar van oesters met kruidenkaas

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×