Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Chocolade tempereren

Om pralines te maken, moet je eerst tempereren: chocolade op de juiste temperatuur smelten tot een glanzende, egale massa.

Chocolade tempereren

Gang: Saus | Bereidingstijd: 10-20 min | Aantal personen: 10

Ingrediënten:

1⁄2 kg chocolade of chocoladegallets

Bereidingswijze:
  1. Snij 100 g chocolade in kleine stukjes en zet in de koelkast.
  2. Hak de rest van de chocolade in grove stukken en doe ze in een grote kom.
  3. Verwarm de chocolade 15 tot 20 seconden in de microgolf op 800 à 1000 W *. Roer even en zet dan opnieuw 15 tot 20 seconden in de microgolf. Herhaal tot de chocolade gesmolten is.
  4. Als de gesmolten chocolade een homogene massa is, voeg je de koude stukjes chocolade toe om het geheel af te koelen. Roer verder tot de koude stukjes ook gesmolten zijn.

  5. Je kan de chocolade ook au bain-marie smelten: zet je kom in een pot met zacht kokend water en roer af en toe.

  • Bureauwerk 152 min Bureauwerk
  • Aerobics 31 min Aerobics
  • Deltavliegen 65 min Deltavliegen
Chocolade (puur)
Portie:
50 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Chocolade tempereren

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×