Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Gevulde kip met kastanjes en champignons

Lekker met gebakken aardappeltjes met rozemarijn en fijngesneden groene kool.

Gevulde kip met kastanjes en champignons

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

Spar langzaamgroeiende kip (± 1,5 kg), 30 ml Boni Selection olijfolie, 50 g Spar boter, Boni Selection room, 200 g kipfilet, 75 g Spar boter (vulling), eiwit, mespuntje cayennepeper, 220 g gekookte kastanjes (garnituur), 200 g grote champignons, 20 g Spar boter (garnituur), sjalotjes, 2 teentjes look, 750 ml gevogeltebouillon, 680 g gekookte kastanjes (kastanjepuree), 50 g boter (kastanjepuree)

Bereidingswijze:
  1. Vulling: snij de kipfilet in kleine blokjes. Doe het vlees met het eiwit, zout, peper en cayennepeper in een keukenrobot en mix fijn. Voeg de boter en room afwisselend en geleidelijk toe en laat de keukenrobot draaien tot een glad mengsel. Doe het mengsel in een kom en zet in de koelkast.
  2. Kastanjepuree: pel de teentjes look en snij in 2. Breng de gevogeltebouillon aan de kook en voeg de kastanjes, lookteentjes en 20 g boter toe. Laat gedurende 20 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur, zet het deksel erop en laat staan.
  3. Garnituur: hak de kastanjes grof. Bereid een duxelles van de champignons.(*) Snij hiervoor de champignons eerst in fijne plakjes, vervolgens reepjes en daarna kleine blokjes. Pel de sjalotjes en snipper fijn. Doe de champignons en sjalotsnippers in een koekenpan met de boter en bak ze al roerend, tot al het vocht verdampt is. Kruid de duxelles met peper en zout.
  4. Meng de gehakte kastanjes met de champignonduxelles en het mengsel van de vulling. Doe het mengsel in een spuitzak en zet tot gebruik in de koelkast.
  5. Wrijf de binnenkant van de kip in met ½ koffielepel zout en versgemalen peper. Kruid de buitenkant met peper en zout. Vul de kip met het mengsel met behulp van de spuitzak. Druk stevig aan.
  6. Naai de opening met naald en draad dicht.
  7. Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de olijfolie.
  8. Leg de kip in een Le Creuset-pan en bestrijk het vlees aan alle kanten met de warme olijfolie om de kip te kleuren. Leg de kip op haar buik en voeg 45 g boter toe. Laat schuimen en bedruip de kip ermee. Zet het deksel op de pan en zet voor ± 1 uur en 15 minuten in de oven. Keer de kip halverwege om en bedruip met de boter.
  9. Kastanjepuree: laat de gekookte kastanjes uitlekken, bewaar het vocht. Mix de kastanjes met 2 à 3 lepels van het vocht tot je een romige puree krijgt. Voeg de resterende 30 g boter toe en mix opnieuw. Dek de puree af tot gebruik.
  10. Haal de gare kip uit de oven en uit de pan. Ontvet de pan, bewaar het vet. Blus met het resterende kastanjevocht. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken. Zeef de vloeistof, voeg 2 eetlepels vetstof toe en meng goed. Kruid, indien nodig, met peper en zout.
  11. Snij de kip in stukken. Serveer met de kastanjepuree en jus. Lekker met gebakken aardappeltjes met rozemarijn en fijngesneden groene kool.

(*) Je kan de duxelles ook op voorhand klaarmaken.

  • Muren schilderen 209 min Muren schilderen
  • Competitief wielrennen 44 min Competitief wielrennen
  • Schaken 461 min Schaken
Kip (met vel, rauw)
Portie:
375 g
Energieniveau: +

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Gevulde kip met kastanjes en champignons

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×