Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Creoolse risotto met schaal- en schelpdieren

De echte fusionkeuken borrelt uit Creoolse kookpotten waarin Europese, Afrikaanse en Aziatische culturen elkaar omhelzen.

Creoolse risotto met schaal- en schelpdieren

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

200 g risottorijst, ½ koffielepel saffraanpoeder, 2 eetlepels Spar olijfolie, lente-uitjes, basilicumblaadjes, 3 teentjes look, sjalotten, chilipepertjes, 1,5 l visbouillon, 400 g gemengde schaal- en schelpdieren (diepvries), 12 scampi’s (16-20), sap van 1 limoen, 2 eetlepels Spar room

Bereidingswijze:
  1. Pel de scampi’s, maar laat het staartje eraan. Verwijder het darmkanaal.
  2. Warm de visbouillon op en voeg het saffraanpoeder toe.
  3. Pel de sjalotten en lookteentjes. Reinig de lente-uitjes. Snipper alles fijn. Snij de pepertjes open, verwijder de pitjes en snij eveneens fijn. Hak de basilicumblaadjes fijn.
  4. Verhit de olie in een hoge pan. Laat de sjalot, lente-uitjes en looksnippers gedurende 2 à 3 minuten fruiten. Voeg de basilicumblaadjes en chilipepertjes toe. Voeg de rijst toe en laat gedurende 2 à 3 minuten al omscheppend meebakken tot alle korrels met een laagje olie zijn bedekt.
  5. Voeg enkele soeplepels visbouillon toe en breng al roerend aan de kook. Verlaag het vuur en roer regelmatig. Voeg opnieuw bouillon toe, als de rijst alle vloeistof heeft opgenomen. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  6. Voeg na 10 minuten de inktvis toe en 5 minuten later de rest van de schaaldieren en de scampi’s.
  7. Neem de pan van het vuur als de risotto gaar is. Schep het limoensap en de room erdoor. Kruid met peper en zout.
  8. Serveer in diepe borden. Schik per persoon 3 scampi’s op de risotto.
  • Trappen lopen 19 min Trappen lopen
  • Competitie-voetbal 15 min Competitie-voetbal
  • Vrijen 54 min Vrijen
Dessertrijst (rauw)
Portie:
50 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Creoolse risotto met schaal- en schelpdieren

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×