Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Konijn in cider gestoofd met appeltjes

Bij konijn moeten er gewoon appeltjes zijn!

Konijn in cider gestoofd met appeltjes

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

konijn, in stukken gesneden, fijngesnipperde ui, 100 g Spar gerookte spekreepjes, selderstengel, wortel, enkele takjes verse salie, Boskoop appelen, 5 cl calvados, 5 dl droge cider, 3 dl Spar gevogeltebouillon, 2 dl Spar room, Spar boter, 8 sneetjes Spar ontbijtspek, Jonagold appelen, bruine suiker

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Schil de wortel en de appelen. Snij de wortel, selder en Boskoop appelen in stukjes. Verwijder het klokhuis van de Jonagold appelen met een appelboor en snij deze in plakjes.
  3. Smelt een klont boter in een gietijzeren stoofpot en braad hierin de stukken konijn goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en stoof de ui, wortel, selder, spekreepjes en salieblaadjes erin aan. Laat stoven tot de ui zacht is.
  4. Verwijder het overtollige vet en leg de stukken konijn terug in de pan. Strooi de appelstukjes erover. Plaats op het vuur, overgiet met een scheutje calvados en flambeer. Overgiet het konijn met de helft van de cider en alle bouillon, als de vlammetjes gedoofd zijn. Breng aan de kook. Dek de pan af en plaats in de oven zodat het langzaam kan garen.
  5. Bak intussen de appelplakjes in boter. Bestrooi ze met bruine suiker en laat even karamelliseren. Bak het ontbijtspek krokant.
  6. Haal het konijn uit de pan als het vlees gaar is en hou warm. Giet de rest van de cider bij het stoofvocht en breng aan de kook op een hoog vuur. Laat even doorkoken en bewerk met de staafmixer. Giet de saus vervolgens door een fijne zeef.
  7. Voeg de rest van de calvados bij de gezeefde saus en laat ze inkoken. Roer de room erdoor en laat verder indikken.
  8. Verdeel het konijn over voorverwarmde borden. Nappeer met de saus en schik de appelplakjes ernaast. Werk af met het krokant spek en serveer.
  • Afwassen < 1 min Afwassen
  • Salsadansen < 1 min Salsadansen
  • Cheerleaden < 1 min Cheerleaden
Bleekselderij (rauw)
Portie:
15 g
Energieniveau: 0

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Konijn in cider gestoofd met appeltjes

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×