Pittige pompoensoep met chorizo
Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4
Ingrediënten:
1 kg geschilde pompoen, 1,25 liter Spar kippenbouillon, 1 ui, 2 teentjes look, mespunt fijngehakte verse tijmnaaldjes, 1 koffielepel fijngeraspte sinaasappelschil, harissa, Spar boter, fijngehakte peterselie, 50 g fijngesneden chorizo, mespunt nootmuskaat
Bereidingswijze:
- Snij de pompoen in stukken en pers de teentjes look. Pel de ui en snij in grove stukken.
- Smelt een klontje boter in een ruime pan en stoof hierin de ui en look zacht. Voeg de pompoenstukken en kippenbouillon toe. Kruid de soep met nootmuskaat, sinaasappelschil en tijm. Breng aan de kook.
- Bewerk de soep met de staafmixer. Breng op smaak met harissa en zeezout.
- Werk af met peterselie en chorizo en serveer.
-
10 min De hond uitlaten
-
4 min Competitie-basketbal
-
8 min Watertrappelen

250 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties