Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Couscous met zalm en gegrilde wortel, rode ui en hummus

Eet zeker één of twee keer per week vis in plaats van vlees. Vis levert onder andere essentiële vetzuren zoals omega 3!

Couscous met zalm en gegrilde wortel, rode ui en hummus

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 2

Ingrediënten:

150 g couscous, wortels, radijsjes, kleine rode uien, snijbonen, 10 prinsessenbonen, citroen, komijnpoeder, verse koriander, 4 eetlepels Spar Griekse yoghurt, 1 teentje look, 2 eetlepels citroensap, 75 g Spar cashewnoten, 75 g kikkererwten, 10 eetlepels water, 1 ½ eetlepel sesamolie, 2 eetlepels Boni Selection olijfolie

Bereidingswijze:
  1. Hummus: week de cashewnoten minimaal 2 uur van tevoren in ruim water. Giet af en doe ze samen met de uitgelekte kikkererwten en de overige ingrediënten voor de hummus in de blender. Mix tot een gladde crème. Proef en voeg eventueel peper en zout toe. Werk af met wat olijfolie en komijnpoeder.
  2. Verwarm de oven op 200°C.
  3. Snij de rode ui in 4, de radijs in 2. Leg de wortels, de ui en de radijsjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en komijnpoeder. Gril ze ± 30 minuten in de oven.
  4. Maak de bonen schoon. Kook een pot met water en voeg wat zout toe. Laat de boontjes ongeveer 2 à 3 minuten koken tot ze al dente zijn. Giet af en koel in ijskoud water.
  5. Meng de Griekse yoghurt met de fijngesnipperde look en citroensap en breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng 1 eetlepel olijfolie door de couscous en giet de juiste hoeveelheid water erover zoals beschreven op de verpakking. Laat intrekken en maak nadien los met een vork.
  7. Bak de zalm aan in een weinig olijfolie op een hoog vuur en gaar verder in de oven.
  8. Verdeel de couscous over de borden en versier met de gegrilde groenten, yoghurtsaus, hummus en koriander.

Tip: in plaats van tahin gebruikten we sesamolie voor de hummus. Je kan tahin ook vervangen door pindakaas.

  • Bureauwerk 159 min Bureauwerk
  • Rustig mountainbiken 28 min Rustig mountainbiken
  • Bungeespringen 68 min Bungeespringen
Couscous (rauw)
Portie:
75 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Couscous met zalm en gegrilde wortel, rode ui en hummus

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×