Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Visstoofpotje Ostendaise met puree

Koop tongschar als volwaardig en voordelig alternatief voor tong.

Visstoofpotje Ostendaise met puree

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

12 Spar Frozen Selection tongscharrolletjes met zalm, 1 kg Spar Fresh Selection mosselen, ui, selderstengels, preistengel, 1 scheutje witte wijn, 1 klontje Spar boter, 200 g Spar Fresh Selection garnalen, 1 dl Spar room, Spar Fresh Selection fijngesnipperde peterselie, 250 g champignons, tijm, laurierblaadje, 600 g aardappelen, 40 g Spar boter (puree), 1 dl Spar melk, Spar ei, nootmuskaat

Bereidingswijze:
  1. Bereid de mosselen: pel de ui en snipper fijn. Spoel de prei- en selderstengels en snij in fijne stukjes. Spoel de mosselen en haal de beschadigde schelpen eruit. Verhit een klontje boter en stoof de mosselgroenten aan. Voeg de mosselen toe en kruid met peper. Giet de witte wijn erbij en zet het deksel op de pot. Schud de mosselen regelmatig op. Zodra de schelpen opengaan zijn ze bijna gaar. Giet de mosselen in een vergiet en vang het mosselvocht op. Laat de mosselen goed uitlekken en haal de mosselen uit de schelp.
  2. Reinig de champignons en snij in kwartjes. Verhit een klontje boter in een pan. Stoof de champignons een paar minuten. Roer regelmatig. Haal uit de pan en laat uitlekken.
  3. Puree: schil de aardappelen. Snij in gelijke stukken. Kook ze gaar in gezouten water. Giet de gare aardappelen af en laat nog even nadrogen op het vuur. Plet met een pureestamper tot puree. Voeg een klontje boter met wat melk en ei toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng tot je een smeuïge puree bekomt. Verdeel in een schotel en werk af met fijngesnipperde peterselie.
  4. Laat de tongscharrolletjes ontdooien en schik ze in een ovenschaal. Schep enkele lepels mosselvocht over de vis en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
  5. Saus: giet het mosselvocht in een kookpot en voeg de room toe. Voeg een takje tijm en blaadje laurier toe. Laat dit op een zacht vuur voor de helft inkoken. Verwijder de tijm en het laurierblaadje. Voeg een klontje boter toe en meng tot je een luchtige saus bekomt.
  6. Voeg de uitgelekte champignons en gekookte mosselen toe.
  7. Pocheer de vis in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 4 tot 6 minuten. Haal de vis uit de ovenschaal en voeg toe aan de mosselsaus. Strooi er als laatste de garnalen over.
  • De badkamer poetsen 115 min De badkamer poetsen
  • Krachttraining 53 min Krachttraining
  • Bungeespringen 75 min Bungeespringen
Mosselen (gekookt)
Portie:
250 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Visstoofpotje Ostendaise met puree

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×