Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Tapioca met passievrucht

Tapioca is glutenvrij, maar zetmeelrijk.

Tapioca met passievrucht

Gang: Dessert | Bereidingstijd: 10-20 min | Aantal personen: 6

Ingrediënten:

½ l halfvolle melk, ¼ l kokosmelk, vanillestok, 60 g tapioca, passievruchten, ½ mango, 5 koffielepels suiker, sap van ½ citroen

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de melk en de kokosmelk met 4 koffielepels suiker en de opengesneden en uitgeschraapte vanillestok. Voeg de tapioca toe en laat al roerend koken op een zacht vuur gedurende 7 à 8 minuten.
  2. Haal de passievruchten leeg en duw het vruchtvlees uit in een fijne puntzeef om zo het sap op te vangen.
  3. Schil de mango. Snij in kleine dobbelsteentjes. Voeg 1 koffielepel suiker, het sap van 1/2 citroen en het sap van de passievruchten toe. Zet koel.
  4. Giet de tapiocabereiding in glazen en zet in de koelkast.
  5. Vul net voor het opdienen de glazen verder met de mangoblokjes.
  • Onkruid wieden 7 min Onkruid wieden
  • Vissen 9 min Vissen
  • Jetskieën 5 min Jetskieën
Melk (halfvol)
Portie:
83 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Tapioca met passievrucht

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×