Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Risotto met kastanjechampignons

Risottorijst is een verzamelnaam voor kleine, ronde rijstkorrels, die tijdens het koken veel vocht opnemen maar toch stevig blijven.

Risotto met kastanjechampignons

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

200 g risottorijst, sjalotten, fijngesneden, 150 g Spar boter, geraspte Parmezaanse kaas, 500 g kastanjechampignons, 2 teentjes fijngesnipperde look, 4 eetlepels vers gehakte kruiden (peterselie, basilicum, bieslook, munt), 4 dl gevogeltebouillon, 1 dl Martini Royale bianco

Bereidingswijze:
  1. Neem een sauteerpan met een diameter van 20 cm. Zet ze op het vuur en verhit 50 gr boter. Stoof de fijngesnipperde sjalotten en look aan. Voeg de risottorijst toe en stoof ook eventjes aan (tot alle korrels blinken).
  2. Bevochtig met de warme gevogeltebouillon en Martini Royale bianco. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook.
  3. Snij uit het bakpapier een cirkel die de omtrek van de sauteerpan heeft. Snij het bakpapier in het midden kruislings 2 cm in. Zo kan de damp ontsnappen. Laat de risotto verder garen op een zacht vuur gedurende ± 20 minuten. De risotto is gaar als alle vloeistof is opgenomen en hij zacht is. Indien niet zo, voeg een weinig vocht toe. Laat verder garen.
  4. Reinig de champignons en snij in reepjes. Stoof de champignonreepjes in hete boter tot ze krokant zijn.
  5. Neem de risotto van het vuur. Meng de gebakken champignons er voorzichtig onder. Werk af met de verse kruiden, gesmolten boter en Parmezaanse kaas.
  • De auto wassen 7 min De auto wassen
  • Salsadansen 5 min Salsadansen
  • Beachvolleyballen 3 min Beachvolleyballen
Bruine champignons
Portie:
125 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Risotto met kastanjechampignons

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×