Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Verrassingsbrood in de vorm van een schildpad

Vul de buik van deze schildpad met je favoriete belegde broodjes!

Verrassingsbrood in de vorm van een schildpad

Gang: Bijgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 20

Ingrediënten:

1,4 kg tarwebloem, 100 g verse gist, 30 ml gecondenseerde melk, 30 g suiker, 40 g malse Spar boter, 40 g zout, eidooier, Spar melk, minisandwiches, verschillende soorten Spar Fresh Selection beleg, gemengde sla, tomaat

Bereidingswijze:
  1. Los de gist op in de gecondenseerde melk.
  2. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Strooi de suiker op de rand van de bloem. Giet het gistmengsel in het kuiltje. Meng alles.
  3. Wanneer je een homogene massa bekomt, voeg je malse boter en zout toe.
  4. Kneed 10 minuten intensief tot je een soepel en elastisch deeg bekomt. Laat het deeg 15 minuten rusten, afgedekt met een handdoek of plasticfolie.
  5. Sla de lucht uit het deeg. Laat nogmaals 30 minuten afgedekt rijzen.
  6. Weeg de verschillende stukken van de schildpad af en bol ze op. Weeg voor het lichaam 1 x 800 gr, voor de kop en staart 2 x 50 gr en voor de poten 2 x 100 gr. Laat de deegbollen 10 minuten afgedekt rusten.
  7. Stel de schildpad samen. Rol de stukjes van 100 gr tot lange worstjes van 30 cm. Leg deze diagonaal over elkaar op de bakplaat. Zo bekom je de letter X.
  8. Leg hierop de grootste deegbal.
  9. Voor de kop en staart rol je de 2 resterende deegbollen aan 1 kant tot een stompe punt. Zet die voor- en achteraan het lijf. Stop de punt wat onder het lijf.
  10. Laat de schildpad 30 minuten rijzen onder een handdoek of plasticfolie.
  11. Knip de poten van de schildpad met een schaar in. Maak met een scherp mesje een cirkelvormige insnede van 2 mm dikte op de bovenkant van de schildpad. Dit wordt het deksel dat je na het bakken kan wegsnijden. Geef ze 2 ogen.
  12. Klop het eigeel los met een scheutje melk. Doreer de volledige schildpad met een borsteltje. Bestuif de schildpad met een waterverstuiver alvorens hij de oven ingaat.
  13. Bak de schildpad gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 230°C. Haal uit de oven en laat op een rooster volledig afkoelen.
  14. Snij het deksel los langs de cirkelvormige rand met een getand mes. Haal het kruim uit de schildpad. Snij ook een mond in de kop van de schildpad.
  15. Snij de mini sandwiches open. Beleg ze met de verschillende soorten salades, kaas en andere charcuterie. Versier met blaadjes gemengde sla en stukjes tomaat.
  16. Vul de schildpad en zet op tafel.
  • De badkamer poetsen 91 min De badkamer poetsen
  • Competitie-rugby 25 min Competitie-rugby
  • Een film kijken 139 min Een film kijken
Bloem (tarwe)
Portie:
70 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Verrassingsbrood in de vorm van een schildpad

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×