Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Gegrilde steak fajita

Fajita’s zijn kruidige, gebakken runderof kippenreepjes (fajita = reepje). De reepjes worden geserveerd met een tortilla, paprika en sausjes.

Gegrilde steak fajita

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 6

Ingrediënten:

1 kg rosbief, fajita spice mix, rode uien, rode paprika, groene paprika, gele paprika, oranje paprika, 1 verpakking bloemtortilla’s, Boni Selection olijfolie, 1 bokaal gesneden jalapeñopeper, rijpe avocado's, 1 zakje guacamole spice mix, 1 eetlepel verse korianderblaadjes, 2 eetlepels fijngesnipperde rode ui (pico de gallo salsa), 400 g tomaten, rode chilipeper (piccantina), 1 koffielepel fijne suiker, 2 eetlepels fijngesneden korianderblaadjes (pico de gallo salsa), sap van 1 limoen

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 225°C.
  2. Pico de gallo salsa: snij de tomaten in kwarten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Snij de chilipeper in de lengte middendoor, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in fijne stukjes.
  4. Meng de ingrediënten voor de pico de gallo en zet minstens 30 minuten in de koelkast zodat de smaken zich kunnen vermengen.
  5. Guacamole: schil de avocado's, verwijder de pitten en prak het vruchtvlees met een vork. Schep de spice mix erdoor, leg de avocadopitten erin en dek af met plasticfolie tot gebruik.
  6. Pel de rode uien en snij in partjes.
  7. Verwijder steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snij het vruchtvlees in brede repen.
  8. Doe de paprika’s samen met de uien in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met fajitakruiden en hussel door elkaar.
  9. Plaats in de voorverwarmde oven en schep regelmatig om tot ze gaar zijn.
  10. Bestrijk de rosbief met olijfolie en bestrooi met fajitakruiden.
  11. Verhit een grillpan en gril het vlees aan alle zijden. Leg in een ovenschaal en plaats nog 10 minuten in de voorverwarmde oven op 225°C. Verlaag de temperatuur naar 180°C en laat nog 10 à 15 minuten staan.
  12. Haal het vlees uit de oven. Dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten voor je het in plakjes snijdt.
  13. Verpak de bloemtortilla’s in aluminiumfolie en laat ze doorwarmen in de oven.
  14. Haal de pitten uit de guacamole en versier met korianderblaadjes.
  15. Serveer de steakfajita met guacamole, pico de gallo, jalapeñopepers, bloemtortilla’s en paprikamix.
  • De dakgoot uitkuisen 34 min De dakgoot uitkuisen
  • Mountainbikewedstrijd 11 min Mountainbikewedstrijd
  • Sledehonden mennen 23 min Sledehonden mennen
Runderrosbief (rauw)
Portie:
167 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Gegrilde steak fajita

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×