Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Pasta met langzaam gegaard kalfsvlees, marinarasaus en spinazie

In de winter smaken stevige pasta’s, in de zomer houden we ze luchtig én betaalbaar.

Pasta met langzaam gegaard kalfsvlees, marinarasaus en spinazie

Gang: Lunch | Bereidingstijd: 20-30 min | Aantal personen: 8

Ingrediënten:

800 g De Cecco Lumanche Rigate n°43, 1 kg kalfsgehakt, 800 g tomatenstukjes uit blik, 680 g tomatenpassata, grote ui, 2 teentjes look, 1 eetlepel gedroogde basilicum, 1 eetlepel gedroogde oregano, 1 eetlepel gedroogde rozemarijn, 1 koffielepel pilipili, 3 eetlepels worcestersaus, 1 blokje runderbouillon, enkele takjes verse basilicum, enkele takjes verse rozemarijn, enkele takjes verse oregano, 300 g jonge spinazieblaadjes, 4 eetlepels geraspte parmezaan, 150 g mozzarella cucina speciale pizza, Boni Selection olijfolie

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Pel de ui en teentjes look en snipper alles fijn.
  3. Verwarm een scheut olijfolie in een grote kookpot.
  4. Verkruimel het vlees erin en roerbak bruin.
  5. Voeg de ui- en looksnippers toe en laat glazig bakken.
  6. Overgiet met tomatenstukjes en passata. Voeg gedroogde kruiden en worcestersaus toe. Verkruimel het bouillonblokje erover en roer stevig door elkaar. Bind de verse kruiden met keukentouw samen en voeg toe.
  7. Breng het geheel aan de kook en dek de pot af. Plaats 2 uur in de voorverwarmde oven.
  8. Verwijder het kruidentuiltje en schep de spinazie door de hete saus. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Kook de pasta in 10 minuten beetgaar in licht gezouten water. Giet af en vang wat kookvocht op.
  10. Schep de pasta door de saus; voeg zo nodig wat kookvocht toe.
  11. Serveer onmiddellijk met parmezaan en mozzarella.
  • Opruimen 47 min Opruimen
  • Tenniswedstrijd (enkel) 28 min Tenniswedstrijd (enkel)
  • Sledehonden mennen 30 min Sledehonden mennen
Kalfsgehakt (rauw)
Portie:
125 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Pasta met langzaam gegaard kalfsvlees, marinarasaus en spinazie

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×