Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Gebakken kabeljauw met groentegarnituur en kasteelaardappelen

Dit oerklassieke recept zal iedereen aan tafel kunnen bekoren!

Gebakken kabeljauw met groentegarnituur en kasteelaardappelen

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

800 g verse kabeljauwhaas, 12 jonge wortelen, pijpajuintjes, groene asperges, kleine raapjes, courgettes, 50 g sluimererwtjes, citroen, Spar bloem, Spar boter, Spar olie, vastkokende aardappelen, zak ijsblokjes, Spar tomaten, enkele takjes verse dille, fijngesnipperde sjalotjes, 2 dl rode wijn, 15 cl Spar room, 200 g Spar koude boter

Bereidingswijze:
  1. Snij de wortelen, raapjes en courgettes in tonnetjes. Laat een stukje groen aan de wortelen zitten.
  2. Snij de asperges schuin af.
  3. Blancheer elke groente apart in licht gezouten water. Laat telkens schrikken in ijswater. Dit kan je vooraf doen om dan vlak voor het opdienen de groenten even in kokend water onder te dompelen.
  4. Schil de tomaten in 1 lange schil en drapeer de schillen in roosjes.
  5. Snij de wortelaanzet en het donkergroene gedeelte van de pijpajuintjes weg zodat je een 10 cm lang stuk overhoudt. Snij bovenaan 5 cm kruiselings in en leg in water met ijsblokjes. Zo bekom je een palmboompje.
  6. Snij de citroen in plakjes.
  7. Snij de boven- en onderkant van de aardappelen vlak en snij de zijkanten in 7 vlakken tot kasteelaardappelen. Kook ze gaar.
  8. Snij de kabeljauw in 4 stukken. Kruid met peper en zout en wentel door de bloem.
  9. Verhit een scheutje olie met een klontje boter in een pan en bak de vis hierin gaar.
  10. Doe de sjalotjes samen met de wijn in een pannetje en laat inkoken. Snij de koude boter in blokjes. Voeg van het vuur de room bij de sjalotjes. Kruid en monteer met de boter.
  11. Schep een spiegel saus op voorverwarmde borden. Schik de vis, aardappelen en warme groenten erop. Werk af met tomatenroosjes, citroen, pijpajuin en een takje dille.

Tip: je kan het vruchtvlees van de tomaten en de rest van de pijpajuin fijnsnijden om te verwerken in de garnituur. De courgettetonnetjes kan je eventueel tot waaiers snijden.

  • Vloeren vegen 40 min Vloeren vegen
  • Waterpolo 13 min Waterpolo
  • Beachvolleyballen 16 min Beachvolleyballen
Kabeljauw (rauw)
Portie:
200 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Gebakken kabeljauw met groentegarnituur en kasteelaardappelen

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×