Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Macedonische fruitcoupe met yoghurtijs

Mineola is een kruising tussen een mandarijntje en een pompelmoes. Het smaakt friszuur en herken je zo aan haar rechtopstaande ‘neusje’.

Macedonische fruitcoupe met yoghurtijs

Gang: Dessert | Bereidingstijd: 10-20 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

100 g blauwe bessen, appel, peer, mineola, ½ meloen, 100 g aardbeien, 100 g frambozen, 100 g rode bessen, Puur yoghurtijs, enkele takjes verse munt

Bereidingswijze:
  1. Schil de appel en peer. Pel de mineola. Snij het vruchtvlees van de appel, peer en mineola in kleine stukjes.
  2. Schep met behulp van een pomme parisiennelepel bolletjes uit het vruchtvlees van de meloen. Snij de aardbeien in plakjes.
  3. Schep het gesneden fruit samen met de bessen door elkaar en verdeel over kommetjes.
  4. Werk af met een bol yoghurtijs en een blaadje munt.
  • Een handwas doen 3 min Een handwas doen
  • Competitief volleybal 2 min Competitief volleybal
  • Skateboarden 3 min Skateboarden
Blauwe bessen
Portie:
25 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Macedonische fruitcoupe met yoghurtijs

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×