Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Perziken in rode wijn

Dit fruitige dessert serveer je best zo koud mogelijk!

Perziken in rode wijn

Gang: Dessert | Bereidingstijd: 10-20 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

rijpe perziken, 7 dl rode Rioja wijn, 125 g fijne suiker, schil van 1 onbehandelde citroen, kaneelstok, 5 eetlepels cognac

Bereidingswijze:
  1. Blancheer de perziken kort in kokend water. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en dompel ze in een kom koud water. Verwijder het vel.
  2. Halveer de perziken en verwijder de pitten.
  3. Breng de wijn aan de kook met het kaneelstokje, de citroenschil en de suiker tot deze opgelost is.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg de cognac toe. Giet het mengsel over de perziken en laat afkoelen. Dek af en laat 2 dagen marineren in de koelkast.
  5. Serveer de perziken koud met een flinke lepel vocht.
  • Hagen snoeien 13 min Hagen snoeien
  • Waterpolo 5 min Waterpolo
  • Cheerleaden 9 min Cheerleaden
Perzik
Portie:
160 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Perziken in rode wijn

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×