Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Salade Niçoise moderne versie

Steek deze klassieker eens in een modern jasje!

Salade Niçoise moderne versie

Gang: Lunch | Bereidingstijd: 20-30 min | Aantal personen: 20

Ingrediënten:

witloof, 50 g boontjes, verschillende soorten sla: eikenbladsla, groene & rode frisée, ¼ rode paprika, ¼ groene paprika, ¼ gele paprika, ansjovisfilets, 10 zwarte olijven, 10 groene olijven, kerstomaatjes, radijsjes, lente-uitjes, 200 g verse tonijn, 2 eetlepels kappertjes, Spar eieren, zachtgekookt, 2 eetlepels rode wijnazijn, 4 eetlepels Spar Griekse olijfolie, ¼ teentje look, sap van ½ citroen

Bereidingswijze:
  1. Vinaigrette: klop de ingrediënten voor de vinaigrette in een kom. Kruid met peper en zout.
  2. Reinig de boontjes en kook ze beetgaar in gezouten kokend water. Giet af en laat ze schrikken onder koud stromend water. Laat uitlekken en trek ze open.
  3. Snij de zwarte en groene olijven in plakjes. Spoel de radijsjes en snij deze ook in fijne plakjes.
  4. Spoel de verschillende soorten sla en zwier goed droog. Snij de kerstomaatjes in 4. Pel de zachtgekookte eieren en snij eveneens in 4.
  5. Trek de blaadjes van het witloof los. Snij de verschillende paprika’s in julienne.
  6. Haal de ansjovisfilets uit de olie en laat uitlekken. Dep droog op wat keukenpapier.
  7. Verdeel de slatoefjes en de witloofblaadjes over het bord.
  8. Schroei de verse tonijn aan in een hete pan met een beetje olijfolie en bak 1 minuut aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en snij in plakjes.
  9. Verdeel de rest van de ingrediënten over de sla- en witloofblaadjes. Schik de tonijnplakjes ertussen.
  10. Besprenkel met de vinaigrette en geef de rest erbij in een kleine kom.
  • Dweilen < 1 min Dweilen
  • Competitief ijshockey < 1 min Competitief ijshockey
  • Bowlen < 1 min Bowlen
Witloof (rauw)
Portie:
5 g
Energieniveau: 0

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Salade Niçoise moderne versie

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×