Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Terrine van vis en garnalen met lentegroenten

Een prima gerecht voor de in de zomer!

Terrine van vis en garnalen met lentegroenten

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 10

Ingrediënten:

½ liter groentebouillon, 6 blaadjes gelatine (= 18 gr), kabeljauwfilet (+/- 200 g), schelvisfilet (+/- 200 g), 100 g Spar grijze garnalen, 150 g boontjes, 150 g peultjes, grote wortelen, bieslookstengels, Spar Fresh Selection gemengde sla, radijsjes, kervel, peterselie, dragon, potje zure room

Bereidingswijze:
  1. Reinig de verschillende groenten, salade en kruiden.
  2. Schil de wortelen en snij ze in lange repen.
  3. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  4. Snij de visfilets eveneens in lange repen van ± 2 cm diameter.
  5. Stoom de vis gaar en laat afkoelen.
  6. Kook de verschillende groenten (boontjes, peultjes en wortelen) afzonderlijk beetgaar. Laat ze schrikken onder koud water en vervolgens uitlekken en afkoelen.
  7. Bekleed de terrine met plasticfolie.
  8. Haal de geweekte gelatineblaadjes uit het water en knijp goed uit. Los de geweekte gelatineblaadjes in de warme groentebouillon. Laat een beetje afkoelen.
  9. Giet een laagje van de gelei op de bodem van de terrine. Zet in de koelkast en laat opstijven. Schik de verschillende groenten en vis afwisselend in laagjes boven de gelei. Strooi de garnalen er ook tussen. Giet er af en toe een beetje groentebouillon bij. Vul de terrine zoals op de foto. Dek af met de plasticfolie.
  10. Zet in de koelkast en laat gedurende 12 u opstijven.
  11. Maak een mooie gemengde sla op de borden.
  12. Hak de verschillende kruiden fijn en meng met een weinig zure room tot een homogene massa. Kruid naar smaak met peper en zout.
  13. Ontvorm de terrine en verwijder de plasticfolie. Snij duimdikke schijven. Schik op de borden met de gemengde sla, een radijs en een quenelle van de kruidenroom.
  • Een handwas doen 3 min Een handwas doen
  • Vissen 4 min Vissen
  • Jetskieën 2 min Jetskieën
Kabeljauw (rauw)
Portie:
20 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Terrine van vis en garnalen met lentegroenten

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×