Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Groentetajine met venkel en cashewnoten

Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel van soms meer dan 20 specerijen. Ook in andere landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten gebruiken ze varianten hierop. De naam betekent letterlijk ’het beste van de winkel'.

Groentetajine met venkel en cashewnoten

Gang: Lunch | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

wortelen, rode paprika, ui, 1 klein blikje kikkererwten, venkel, 2 eetlepels Spar cashewnoten, 1 bosje koriander, 1 bosje bladpeterselie, groentebouillonblokje, 2 à 3 eetlepels ras el hanout kruiden, tomaten, 1 eetlepel zwarte peper, ½ eetlepel gemberpoeder, ½ eetlepel komijnzaadjes, 1 koffielepel komijnpoeder, ½ eetlepel nootmuskaat, 1 koffielepel korianderzaad, ½ eetlepel kaneelpoeder, 1 koffielepel paprikapoeder, 1 koffielepel kardemom, 1,5 koffielepel kurkuma, 1 koffielepel chilivlokken, ¼ koffielepel grof zeezout, ½ koffielepel kruidnagelpoeder

Bereidingswijze:
  1. Ras el hanout: meng alle ingrediënten bij elkaar en maal fijn in een vijzel. Bewaar de ras el hanout in een luchtdichte doos.
  2. Was de venkel, snij de knol in 4 en kook in ongeveer 10 minuten bijna beetgaar in gezouten water. Bewaar ongeveer 2 dl kookvocht.
  3. Pel de ui en snij in halvemaantjes. Snij de tomaten in stukjes. Schil de wortelen en snij in schuine stukken. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snij de paprika in halvemaantjes.
  4. Was de koriander en de bladpeterselie, dep droog en hak fijn.
  5. Verhit de olijfolie in een tajine of een diepe pan. Bak de uien en de cashewnoten hierin aan. Voeg de wortelen en de rode paprikastukken toe. Kruid met de ras el hanoutkruiden. Roer alles goed door elkaar en stoof aan.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe en laat ± 15 minuten verder stoven. Voeg als laatste de kikkererwten toe.
  7. Giet het venkelvocht erbij en eventueel wat extra bouillon; de groenten mogen net niet onder staan. Doe het deksel op de tajine en laat ± 15 minuten verder sudderen.
  8. Schik de venkelstukken mooi in de tajine.
  9. Bestrooi met gehakte koriander en peterselie.

(*) Je kan ras el hanout ook samengesteld van het merk Boni Selection kopen.

  • De auto wassen 3 min De auto wassen
  • Touwspringen < 1 min Touwspringen
  • Lijndansen 1 min Lijndansen
Rode paprika (rauw)
Portie:
46 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Groentetajine met venkel en cashewnoten

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×