Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Empanada’s met paprika en chorizo

Een werelds hapje op je bord!

Empanada’s met paprika en chorizo

Gang: Hapje | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 6

Ingrediënten:

3 verpakkingen bladerdeeg, ½ rode ui, 2 teentjes look, ½ gele paprika, 150 g americain natuur, 50 g pikante chorizo droge worst, kleine romatomaat, 1 koffielepel gedroogde oregano, ½ koffielepel komijnpoeder, 4 eetlepels gemalen mozzarella, eidooier, 1 eetlepel Boni Selection melk, Boni Selection olijfolie, ½ rode paprika, ½ gele paprika, ½ oranje paprika, 2 eetlepels zwarte olijven, 2 eetlepels bladpeterselie, jalapeñoplakjes (Poco Loco), tacosaus

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Pel de ui en de look en snipper beide fijn.
  3. Snij de paprika’s in 2, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees van de gele paprika in blokjes.
  4. Trek het vel van de chorizo en snij de worst in kleine dobbelsteentjes.
  5. Snij de tomaat in kleine stukjes.
  6. Klop de eidooier los met de melk.
  7. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en roerbak de ui, look en paprikastukjes hierin zacht.
  8. Verkruimel het gemalen vlees erover en roerbak alles gaar. Kruid met peper, zout, oregano en komijn.
  9. Voeg de tomatenstukjes en chorizostukjes toe en roerbak tot het geheel droog is. Laat afkoelen.
  10. Steek 6 cirkels uit elk vel bladerdeeg. Leg 1 eetlepel vulling op de onderste helft van een cirkel, borstel een beetje ei op de rand en vouw de cirkel dicht.
  11. Schik de empanada’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei en bak goudbruin en gaar in 18 à 20 minuten.
  12. Afwerking: snij de olijven in plakjes en de paprika’s in stukjes. Snij de bladpeterselie fijn.
  13. Schik de empanada’s op een schotel en bestrooi met olijven, paprikablokjes en peterselie. Serveer met tacosaus en plakjes jalapeñopepers.
  • Bladeren rijven < 1 min Bladeren rijven
  • Golfsurfen < 1 min Golfsurfen
  • Backpacken < 1 min Backpacken
Gele paprika (rauw)
Portie:
15 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Empanada’s met paprika en chorizo

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×