xenarjo link
Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Sandwich met coeur de boeuf, mozzarella, pesto en groene asperges + gebakken kabeljauw

De coeur de boeuf is de koning van de tomaten. Ze zijn minder waterig, minder zuur en prachtig gevormd. En ze rijpen van binnen naar buiten. Ook een groene tomaat kan dus rijp zijn!

Sandwich met coeur de boeuf, mozzarella, pesto en groene asperges + gebakken kabeljauw

Gang: Lunch | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

800 g kabeljauwfilet, coeur de boeuf tomaten, 1 bosje groene aspergetips, 2 pakjes Spar mozzarella, 1 bosje basilicum, 100 g Spar rucola, enkele takjes platte peterselie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 eetlepels Boni Selection olijfolie, citroen, ½ eetlepel Boni Selection vloeibare honing, 30 g Parmezaanse kaas, 30 g basilicum, 2 eetlepels Spar pijnboompitten, 1 teentje look, 75 ml Boni Selection Griekse olijfolie (pesto)

Bereidingswijze:
  1. Pesto: pluk de basilicumblaadjes. Rooster de pijnboompitten in een hete koekenpan. Pel het teentje look. Doe de look, basilicum, Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Voeg beetje bij beetje de olie toe tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Dressing: pers de citroen uit en doe dit sap samen met de olijfolie, balsamicoazijn en honing in een potje of dressingshaker. Schud het mengsel goed door elkaar. Voeg peper en zout naar eigen smaak toe.
  3. Snij de eindjes van de aspergetips en halveer de asperges. Blancheer ze 2 à 3 minuten in kokend water. Giet af en zet opzij.
  4. Snij de tomaten en de mozzarella in plakken en halveer ze.
  5. Schik de tomaten, mozzarella, asperges en pesto in laagjes op elkaar met af en toe een blaadje basilicum op een bord. Besprenkel met de dressing.
  6. Marineer de kabeljauw heel eventjes in een weinig olijfolie met citroensap, peper en zout. Doe een scheutje olie in een pan en haal de stukken kabeljauw uit de marinade. Laat de vis mooi kleuren. Snij in porties. Versier met een takje platte peterselie.
  7. Serveer de gebakken vis met rucola en de sandwich.

Tip: je kan de pesto afgesloten, met een laagje olie erop, 1 week bewaren in de koelkast.

  • Autorijden 53 min Autorijden
  • Recreatief langlaufen 19 min Recreatief langlaufen
  • Wii Fit 35 min Wii Fit
Kabeljauw (rauw)
Portie:
200 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Sandwich met coeur de boeuf, mozzarella, pesto en groene asperges + gebakken kabeljauw

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×