Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Steak tartaar met gepocheerd ei en gebakken asperges

Augurken, kappertjes, mosterd, peterselie en tabasco zorgen voor pit in de steak tartaar.

Steak tartaar met gepocheerd ei en gebakken asperges

Gang: Lunch | Bereidingstijd: 20-30 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

500 g witte asperges, Spar boter, heel verse Spar eieren, Spar azijn, Spar gemengde jonge slablaadjes, kerstomaatjes, balsamicocrème, bieslook, 600 g ossenhaas of malse rosbief, sjalot, fijngesnipperd, Spar augurken, 1 eetlepel Spar kappertjes, mespuntje Spar mosterd, enkele druppels tabasco, verse gehakte peterselie, 1 eetlepel Spar Griekse olijfolie, fleur de sel

Bereidingswijze:
  1. Schil de asperges, snij het harde gedeelte weg en snij ze daarna in 2. Kook de asperges 4 minuten in gezouten water. Leg ze op een keukenhanddoek en laat afkoelen. Bak de aspergestukken snel in boter en kruid met peper en zout.
  2. Snij het vlees met een scherp mes eerst in sneetjes en vervolgens in kleine stukjes (het vlees zeker niet malen). Pel de sjalot en snipper fijn. Snij de augurken in kleine stukjes. Hak de kappertjes fijn. Meng alle ingrediënten voor de tartaar onder elkaar. Kruid met peper en zout. Zet koel tot gebruik.
  3. Gepocheerde eieren: breng water met 2 eetlepels azijn tot net onder het kookpunt. Breek de verse, koude eieren in een tas en giet de inhoud in het speciale kommetje dat in het water staat. Laat de eieren 3 minuten pocheren. Haal de kommetjes uit het water en leg de eieren op keukenpapier.
  4. Schik wat jonge slablaadjes op het bord. Zet de uitsteekring in het midden van het bord. Schep de tartaar in de ring en druk goed aan. Neem de ring weg.
  5. Schik de gebakken asperges op het vlees en leg het gepocheerde ei er voorzichtig boven. Geef net voor het opdienen een knipje in de dooier zodat hij mooi over het geheel loopt.
  6. Versier met enkele streepjes balsamicocrème en wat sprietjes bieslook.
  • Afstoffen 9 min Afstoffen
  • Fietsen met het gezin 5 min Fietsen met het gezin
  • Frisbeeën 7 min Frisbeeën
Asperges (rauw)
Portie:
125 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Steak tartaar met gepocheerd ei en gebakken asperges

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×