Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Aardappelboontjessalade met gerookte vissen en gemarineerde sjalot

Kleine, stevige krieltjes zijn dé zomeraardappelen bij uitstek en juni is de populairste krieltjesmaand.

Aardappelboontjessalade met gerookte vissen en gemarineerde sjalot

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

krielaardappelen, assortiment gerookte vissen (zalm, heilbot, forel), 50 g groene boontjes, verse kruiden (kervel, bieslook, basilicum, peterselie…), sjalotten, 2 dl witte wijn, 1 dl witte wijnazijn, zwarte peperkorrels, takje tijm, laurierblaadje, 2 klontjes suiker, kruidnagel, jeneverbes, 150 g zure room

Bereidingswijze:
  1. Spoel de aardappelen, maar schil ze niet. Kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en verwijder de schil. Laat de aardappelen afkoelen.
  2. Meng de witte wijn, witte wijnazijn, het laurierblaadje, de peperkorrels, tijm, kruidnagel, jeneverbes en het klontje suiker en breng aan de kook. Pel de sjalotten. Kook de hele sjalotten in het kookvocht en laat vervolgens afkoelen in het kookvocht.
  3. Reinig de boontjes en kook beetgaar in gezouten kokend water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Laat uitlekken.
  4. Snij de gepelde gekookte aardappelen in kleine blokjes en de boontjes in fijne stukjes. Meng ze samen met wat zure room. Kruid met peper, zout en fijngehakte peterselie. Schik in een uitsteekring en zet in het midden van het bord. Druk goed aan en verwijder de ring.
  5. Snij de gerookte forel in stukken. Schik samen met een sneetje gerookte zalm en gerookte heilbot rond het aardappeltorentje.
  6. Snij de gemarineerde sjalotten in stukken en schik ze tussen de gerookte vissen. Werk af met takjes verse kruiden en toefjes zure room.
  • Gras maaien 7 min Gras maaien
  • Zwemmen in vlinderslag 3 min Zwemmen in vlinderslag
  • Drummen 10 min Drummen
Prinsessenboon (rauw)
Portie:
13 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Aardappelboontjessalade met gerookte vissen en gemarineerde sjalot

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×