Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Risotto met groene asperges en bieslookpesto

Pesto in plaats van boter maakt deze risotto smeuïg.

Risotto met groene asperges en bieslookpesto

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

500 g groene asperges, 300 g risottorijst, sjalot, 12,5 cl droge witte wijn, 1 liter tuinkruidenbouillon (van blokje), 5 cl Spar room, 40 g geraspte Parmezaanse kaas, Boni Selection olijfolie, 1 bosje bieslook, 1 volle eetlepel Spar pijnboompitten, 2 teentjes look, 3 volle eetlepels geraspte parmezaan, 5 cl Boni Selection olijfolie

Bereidingswijze:
  1. Pesto: snij de bieslook fijn. Pel de teentjes look. Pureer pijnboompitten, bieslook, look en olijfolie met de staafmixer. Schep de geraspte Parmezaanse kaas erdoor en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
  2. Breek de houterige uiteinden van de groene asperges.
  3. Snij in 4 cm lange schuine stukken.
  4. Blancheer de aspergestukjes beetgaar in licht gezouten water.
  5. Pel het sjalotje en snipper fijn.
  6. Verwarm de tuinkruidenbouillon.
  7. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een kookpot met dikke bodem en fruit hierin de sjalotsnippers zacht.
  8. Schep de rijst erdoor en bak zachtjes mee tot de korrels glanzen en glazig zijn. Overgiet met de wijn en laat uitdampen.
  9. Voeg vervolgens een pollepel warme bouillon toe en laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen voor je een nieuwe lepel toevoegt; roer regelmatig met een houten lepel. Kook in 15 à 18 minuten beetgaar.
  10. Schep, van het vuur, de room, asperges en de helft van de pesto erdoor.
  11. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Laat nog 5 minuten rusten onder deksel.
  12. Serveer met de rest van de pesto en de Parmezaanse kaas.
  • Afstoffen 9 min Afstoffen
  • Competitief ijshockey 2 min Competitief ijshockey
  • Hout hakken 4 min Hout hakken
Asperges (rauw)
Portie:
125 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Risotto met groene asperges en bieslookpesto

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×