Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Steak met sla, tomaat en frietjes

De perfecte steak? Laat je vlees op kamertemperatuur komen en schroei je steak aan beide zijden dicht in hete boter. Duw na een 5-tal minuten op je steak. Hou je duim vervolgens tegen de top van je ringvinger en voel aan je duimmuis. Als de veerkracht van de steak overeenkomt met de veerkracht van je duimmuis is je vlees à point. Doe hetzelfde met je middenvinger voor saignant.

Steak met sla, tomaat en frietjes

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

600 g Boni Selection frietaardappelen, 600 g rundsteaks van ± 150 g/stuk, Boni Selection mayonaise, kropsla, tomaten, sjalotten, rode ui, 1 dl maïsolie, 2 eetlepels wittewijnazijn, 200 g Spar boter

Bereidingswijze:
  1. Haal het vlees uit de koelkast en laat rusten op kamertemperatuur.
  2. Schil de aardappelen en snij in frietjes. Spoel de frietjes en dep droog. Bak de frietjes voor op 150°C gedurende ± 4 minuten. Laat rusten.
  3. Pel de tomaten en snij in kwartjes. Verwijder de pitjes. Pel de sjalotten en snipper fijn. Maak de tomatensalade met sjalotjes aan met ½ dl maïsolie en 1 eetlepel azijn. Kruid met peper en zout.
  4. Pluk de mooiste slablaadjes uit de krop, spoel ze en zwier goed droog. Verwijder de dikke nerven. Pel de rode ui en snij fijn. Maak de kropsla aan met de fijngesneden rode ui, ½ dl maïsolie en 1 eetlepel azijn. Kruid met peper en zout.
  5. Smelt de boter in een hete pan. Bak het vlees in de bruisende boter mooi krokant en bruin tot de gewenste bakwijze.
  6. Bak de frietjes voor een 2de keer, nu op 180°C tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
  7. Schik het vlees, de frietjes, sla en tomatensalade op het bord. Serveer de mayonaise er in een afzonderlijk potje bij. Overgiet het vlees met de vleesjus.
  • Douchen 68 min Douchen
  • Boogschieten 32 min Boogschieten
  • Ijsvissen 68 min Ijsvissen
Runderbiefstuk (rauw)
Portie:
150 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Steak met sla, tomaat en frietjes

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×