Normandische taart
Gang: Dessert | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 8
Ingrediënten:
125 g zelfrijzende bloem, 125 g suiker, 4 eetlepels Boni Selection melk, 2 eetlepels olijfolie, 2 Spar eieren, 3 appels, 100 g Spar boter, 100 g suiker (toplaag), 1 Spar ei, 50 g Spar kokospoeder*
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Deeg: meng de bloem, suiker, melk, olijfolie en eieren goed. Giet in de ingeboterde en bebloemde springvorm.
- Schil de appels en snij in kwartjes. Schik de appelkwartjes op het deeg.
- Zet de bakvorm in de oven en bak gedurende 20 minuten. Controleer of het deeg voldoende is opgesteven.
- Toplaag: meng ondertussen de rest van de ingrediënten. Haal de taart uit de oven en giet dit mengsel erop.
- Zet opnieuw in de oven en laat gedurende 25 minuten bakken tot het bruin ziet. Wordt het te bruin, dek af met aluminiumfolie.
- Haal de taart uit de oven en keer om op een rooster.
- Draai nogmaals om op een taartschotel.
- Eet de taart lauw of koud.
*Je kan het kokospoeder ook vervangen door amandelpoeder.
-
15 min Douchen
-
5 min Recreatief badminton
-
6 min Rafting

58 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties