Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Dessertglaasjes van gemarineerde aardbeien, meringue en vanilleroom

Ben jij een fan van dessertglaasjes? Dan zal dit zomerse glaasje je zeker kunnen bekoren!

Dessertglaasjes van gemarineerde aardbeien, meringue en vanilleroom

Gang: Dessert | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 8

Ingrediënten:

eiwitten, 100 g kristalsuiker (meringue), 50 g Spar gehakte pistachenoten, vanillestok, 350 ml Spar room, 2 eetlepels bloemsuiker, 500 g aardbeien, 2 eetlepels balsamicoazijn, 1 eetlepel kristalsuiker

Bereidingswijze:
  1. Meringue: verwarm de oven voor op 150°C. Hak de pistachenoten.
  2. Klop de eiwitten stijf in een schone en vetvrije kom. Zodra het eiwit pieken begint te vormen, voeg de suiker er lepel per lepel aan toe. Blijf kloppen tot de meringue mooi blinkt en stevige pieken vormt. (Mag niet meer korrelig aanvoelen). Bekleed een bakplaat met bakpapier en lepel de meringuehoopjes erop. Bestrooi met de gehakte pistachenoten.
  3. Schuif in de oven en bak 1 uur 30 minuten, tot de meringues vanbuiten krokant, maar binnenin nog wat stroperig zijn.
  4. Draai de oven uit, zet de deur op een kier en laat de meringues volledig afkoelen.
  5. Snij de aardbeien in plakjes en meng met balsamicoazijn en suiker. Laat 30 minuten marineren. Mix de helft van de aardbeien tot een puree.
  6. Schraap de zaadjes uit de vanillestok en voeg bij de room. Klop de room lobbig met bloemsuiker. Roer de aardbeipuree er zachtjes door tot je een marmereffect krijgt.
  7. Verkruimel een beetje meringue over de glazen. Lepel 1/3 van de gemarmerde room erover. Verdeel 1/3 van de aardbeien erover. Herhaal nog tweemaal en eindig met de aardbeien.
  8. Versier met wat extra meringue en gehakte pistachenoten.
  • Bladeren rijven 20 min Bladeren rijven
  • Hardlopen aan 15 km/u 6 min Hardlopen aan 15 km/u
  • Tapdansen 16 min Tapdansen
Kookroom
Portie:
44 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Dessertglaasjes van gemarineerde aardbeien, meringue en vanilleroom

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×