Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Gevulde rode ui met couscous

Let op dat je de poep van de ajuinen niet te ver afsnijdt, anders kan je ze niet meer vullen.

Gevulde rode ui met couscous

Gang: Bijgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

rode uien, 2 eetlepels Boni Selection olijfolie, 30 g Spar boter, snuifje kaneelpoeder, 3 eetlepels couscous, 300 ml groentebouillon, 2 eetlepels Spar gedroogde abrikozen, 2 eetlepels Spar pijnboompitten, 1 eetlepel platte peterselie

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Pel de rode uien. Snij de bovenkant van de uien eraf en hou het topje bij. Snij de onderkant van de uien weg zodat ze blijven staan. Snij er niet te veel af, want dan vallen ze uit elkaar. Zet ze in een ovenschaal of in een gietijzeren pan. Schenk er een wijnglas water bij en besprenkel de uien met een scheutje olijfolie. Dek af en gaar 1 uur in de oven.
  3. Haal ze uit de oven, verwijder het deksel van de schotel of pan en laat staan. Hol de uien uit als ze voldoende zijn afgekoeld, maar laat de buitenste lagen heel. Hak het binnenste van de uien grof.
  4. Verwarm 2 eetlepels olijfolie met 15 g boter in een pan. Fruit de gehakte ui, kaneel en couscous een paar minuten in de vetstof, totdat de couscous goudgeel kleurt. Schenk 100 ml bouillon erbij, voeg flink wat peper en zout toe en haal van het vuur. Laat 5 minuten staan. Snij ondertussen de abrikozen in stukjes en rooster de pijnboompitten in een hete pan. Hak de peterselie fijn.
  5. Voeg de abrikozen, pijnboompitten en fijngehakte peterselie toe aan het couscousmengsel. Kruid naar smaak. Roer zorgvuldig door elkaar. Vul de uien met dit mengsel.
  6. Leg de uiendekseltjes ook in de schaal en giet de resterende bouillon erbij.
  7. Leg de resterende boter op de uien en zet nog 25 minuten in de oven, tot de uien bruin worden. (Als ze te donker dreigen te worden, leg er dan tijdens het bakken een vel aluminiumfolie of een deksel op.)
  8. Haal de uien uit de oven en hou warm. Leg voor het opdienen de dekseltjes op de uien.
  • Koken 8 min Koken
  • Muurklimmen 5 min Muurklimmen
  • Darts 11 min Darts
Couscous (rauw)
Portie:
9 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Gevulde rode ui met couscous

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×