Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Skordalia* met rauwe aspergelinten en dukkah** van pistache

Pistachenoten zijn rijk aan vitamine B1, magnesium en ijzer. Bovendien zijn ze een bron van vezels. De geroosterde en gezouten noten passen heel goed bij vlees.

Skordalia* met rauwe aspergelinten en dukkah** van pistache

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

bloemaardappelen, 2 eetlepels bladpeterselie, 50 g look, 60 g Spar amandelpoeder, ½ l Boni Selection melk, Boni Selection olijfolie, runderbrochetten, witte asperges, sap van ½ citroen, 240 g Spar pistachenoten, 2 eetlepels komijnzaad, 2 eetlepels korianderzaad, 6 eetlepels sesamzaad, 1 koffielepel chilivlokken, 1 koffielepel fleur de sel

Bereidingswijze:
  1. Dukkah: hak de pistachenoten grof. Verwarm de komijn samen met de korianderzaadjes in een pannetje op middelmatig vuur tot je ze ruikt. Giet ze in een vijzel en stamp tot ze gebroken zijn, maar geen poeder. Verwarm in dezelfde pan de sesamzaadjes en laat lichtjes roosteren. Doe de grof gehakte pistachenoten bij de rest in de vijzel en stamp tot kleine stukjes. Doe in een bokaal met schroefdeksel en voeg de sesam, chili en zoutvlokken toe.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes.
  3. Pel de teentjes look en snij in stukken.
  4. Kook de aardappelen samen met de look gaar in melk.
  5. Giet ze af maar vang het vocht op.
  6. Plet de aardappelen en look fijn. Roer het amandelpoeder erdoor en voeg indien nodig nog wat vocht toe tot je een gladde puree krijgt. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
  7. Snipper de bladpeterselie fijn. Schep de bladpeterselie door de puree.
  8. Verwijder het houterige uiteinde en schil de asperges.
  9. Snij ze met behulp van een dunschiller in lange linten.
  10. Doe ze in een kom en besprenkel met olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout.
  11. Gril de runderbrochetten op de barbecue of in de grillpan.
  12. Schep de skordalia op de borden en verdeel de aspergelinten erover.
  13. Bestrooi elk bord met een koffielepel dukkah en schik het vlees ernaast.

Tip: de rest van de dukkah kan je tot een maand bewaren.

Skordalia is een Griekse knoflook-aardappelpuree die heerlijk smaakt bij geroosterd vlees. *Dukkah is een geroosterde noten-specerijenmengsel dat oorspronkelijk uit Egypte komt. Superlekker als dip of om over groentenschotels te strooien.

  • Een handwas doen < 1 min Een handwas doen
  • Veldhockey < 1 min Veldhockey
  • Skateboarden < 1 min Skateboarden
Asperges (rauw)
Portie:
20 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Skordalia* met rauwe aspergelinten en dukkah** van pistache

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×