Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Carpaccio van tomaat met basilicumsorbet, Parmezaanse kaas en pijnboompitten

Geef de tomaat een hoofdrol in je gerecht!

Carpaccio van tomaat met basilicumsorbet, Parmezaanse kaas en pijnboompitten

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

grote tomaten, 4 eetlepels Spar Tasty pijnboompitten, 1 stick Parmezaanse kaas, 4 eetlepels Spar Griekse olijfolie, sap en zeste van 1 citroen, 4 eetlepels fijngesnipperde bieslook, 225 g suiker, 1,5 dl water, 90 g verse basilicumblaadjes, 50 g verse spinazie

Bereidingswijze:
  1. Kook de suiker met het water tot een siroop en laat deze afkoelen. Breng water aan de kook en blancheer hierin de verse basilicumblaadjes en de spinazie. Haal uit het water en laat de blaadjes schrikken in koud water. Meng de basilicum en spinazie met de afgekoelde suikersiroop en laat één uur staan. Giet door een fijne zeef en draai in een ijsmachine tot sorbet. Zet in de diepvries tot gebruik.
  2. Spoel de tomaat, verwijder het steeltje en snij de tomaat met een snijmachine in fijne plakjes. Leg in een waaier op koude borden. Besprenkel met olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout.
  3. Snij de Parmezaanse kaas in dunne schilfers met een dunschiller.
  4. Kleur de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag.
  5. Versier de tomaten met de parmezaanschilfers, pijnboompitten en bieslook. Werk af met een bolletje basilicumsorbet.

Tip: als je de carpaccio maakt met coeur de boeuf tomaten, krijg je een prachtig gebloemd patroon.

  • Spelen met de kinderen 3 min Spelen met de kinderen
  • Windsurfen 2 min Windsurfen
  • Bergbeklimmen 1 min Bergbeklimmen
Basilicum (vers)
Portie:
23 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Carpaccio van tomaat met basilicumsorbet, Parmezaanse kaas en pijnboompitten

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×