Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Scampi’s en zalm op de teppanyaki met wasabimayonaise en julienne van prei

De teppanyaki is ideaal om kort en krokant te bakken, zonder lang te garen. Zo worden de blokjes zalm goudbruin langs de buitenkant en mooi rosé langs de binnenkant.

Scampi’s en zalm op de teppanyaki met wasabimayonaise en julienne van prei

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 20-30 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

scampi’s (16/20), 200 g verse zalm, Spar Griekse olijfolie, kerriepoeder, 1 stengel prei, 50 g Spar boter, eidooiers, 1 eetlepel Spar mosterd, 2,5 dl Spar arachideolie, wasabipuree, sap van 1 citroen, takje verse kruiden (vb. bieslook, dille, ...)

Bereidingswijze:
  1. Mayonaise: neem een hoge maatbeker en voeg in deze volgorde de eidooiers, de mosterd, het citroensap, de olie en als laatste peper en zout toe. Zet de staafmixer op de bodem van de beker en zet aan. Trek de staafmixer langzaam naar boven zodat de mayonaise ook langzaam mee naar boven komt. Ga nog enkele keren met de mixer volledig naar beneden en omhoog tot de mayonaise goed gebonden is. Doe in een pot met deksel en zet in de koelkast tot gebruik.
  2. Voeg de wasabi bij een gedeelte van de mayonaise en meng goed. Proef en voeg nog extra wasabi toe als de mayonaise niet pittig genoeg is.
  3. Reinig de prei en snij in fijne julienne. Blancheer de prei kort in kokend water. Giet af en laat uitlekken. Stoof de prei in een beetje boter. Hou warm.
  4. Snij de zalm in blokjes en kruid met peper, zout en kerrie. Strijk in met olijfolie. Pel de scampi’s en kruid eveneens met peper, zout en kerrie. Strijk ook in met olijfolie.
  5. Zet de teppanyakiplaat op het vuur en laat ze heel warm worden.
  6. Leg de zalmblokjes en scampi’s op de teppanyakiplaat en laat ze aan alle zijden 2 tot 3 minuten bakken.
  7. Schik de prei onderaan het bord, verdeel de zalm en scampi’s erover en werk af met een dotje wasabimayonaise.
  • Autorijden 35 min Autorijden
  • Tafeltennissen 22 min Tafeltennissen
  • Hindernissenparcours 22 min Hindernissenparcours
Zalm (rauw)
Portie:
50 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Scampi’s en zalm op de teppanyaki met wasabimayonaise en julienne van prei

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×