Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Chocoladevenkelcake met pastisroom

Venkel en pastis kunnen het uitstekend met elkaar vinden. Allebei hebben ze die kenmerkende anijssmaak.

Chocoladevenkelcake met pastisroom

Gang: Dessert | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 8

Ingrediënten:

grote venkel, 300 g donkere chocolade, 150 g Spar boter, Spar eieren, 50 g griessuiker, 15 cl Spar room, 2 eetlepels pastis, 1 eetlepel bloemsuiker, 110 g blonde kandijsuiker, 110 ml water, venkelstelen

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de stelen van de venkel en snij deze in kleine stukjes. Doe ze samen met de kandijsuiker en het water in een pan en breng aan de kook. Laat 30 minuten sudderen tot de steeltjes zacht zijn en het mengsel stroperig wordt. Schep de steeltjes op bakpapier.
  3. Snij de venkelknol in dunne plakjes.
  4. Bekleed een springvorm (24 cm) met bakpapier en schik de plakken venkel op de bodem.
  5. Smelt de chocolade samen met de boter boven een warmwaterbad. Meng goed en laat een beetje afkoelen.
  6. Scheid de eieren en meng de eidooiers met 2 eetlepels suiker.
  7. Klop het eiwit stijf met de rest van de suiker.
  8. Schep de eidooiers door de chocolade onder voortdurend roeren.
  9. Spatel 1/3 van het stijfgeklopte eiwit door de chocolade. Voeg de rest van het eiwit beetje bij beetje toe.
  10. Stort de chocolademengeling over de venkelplakken en plaats 30 minuten in een voorverwarmde oven. Bak ze gaar.
  11. Klop de room op met de pastis en de suiker.
  12. Laat de cake afkoelen op een rooster. Schep de zoete venkelsteeltjes erover en bestrooi met poedersuiker. Serveer samen met de pastisroom.
  • Hagen snoeien 43 min Hagen snoeien
  • Recreatief volleybal 43 min Recreatief volleybal
  • Ijsvissen 86 min Ijsvissen
Chocolade (puur)
Portie:
38 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Chocoladevenkelcake met pastisroom

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×