
Doe je asperges zingen! Neem twee asperges, hou ze bij je oor en wrijf ze over elkaar. Als ze een tsjirpend geluid maken, zijn ze kraakvers.
Penne met asperges ‘alla carbonara’
Gang: Lunch | Bereidingstijd: 20-30 min | Aantal personen: 4
Ingrediënten:
300 g Spar penne, 1 verpakking groene aspergetips, 500 g witte asperges, 4 Spar verse eidooiers, 120 g geraspte parmezaan, 50 g Spar boter, 3 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
Bereidingswijze:
- Schil de witte asperges en verwijder het houterige uiteinde. Snij ze in schuine stukken van 3 à 4 cm. Kook ze beetgaar in licht gezouten water.
- Snij de aspergetips in twee en blancheer ze kort.
- Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Giet ze af en laat uitlekken.
- Klop de eidooiers los met een scheutje kookwater en roer er ¾ van de geraspte parmezaan door.
- Smelt de boter in een pan. Voeg de witte aspergestukken toe als de boter begint te bruisen. Schep de warme pasta en de helft groene aspergestukken erdoor en laat warmen.
- Roer het eimengsel door de pasta en kruid met vers gemalen peper en zeezout. Blijf roeren op een laag vuur tot de saus aan de pasta kleeft.
- Haal de pan van het vuur en roer de peterselie erdoor. Verdeel over voorverwarmde borden.
- Werk af met de rest van de groene asperges en de parmezaan.
-
4 min Opruimen
-
5 min Kogelstoten
-
4 min Tapdansen

125 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties