Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Spaghetti met spek

In tegenstelling tot onze gewoonte, zal je een Italiaan nooit of te nimmer ragù zien eten met spaghetti. Bij spaghetti hoort daarentegen een dunne (tomaten)saus. Of je kan de pasta ook 'in bianco' serveren: gewoon op smaak gebracht met wat boter en Parmezaanse kaas. Meer moet dat niet zijn!

Spaghetti met spek

Gang: Lunch | Bereidingstijd: 10-20 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

400 g Barilla spaghetti n°5, 300 g Spar spekblokjes, chilipepertje, 50 ml Boni Selection Griekse olijfolie, 140 g geraspte pecorino

Bereidingswijze:
  1. Kook de pasta beetgaar in kokend gezouten water gedurende 8 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  2. Snij het pepertje in 2 en verwijder de zaadjes.
  3. Fruit de spekblokjes met het pepertje gedurende 3 minuten in de olijfolie in een pan op een matig vuur.
  4. Meng de pasta met de saus en strooi de geraspte pecorino erover.
  • Onkruid wieden 66 min Onkruid wieden
  • Galopperen te paard 41 min Galopperen te paard
  • Masseren 75 min Masseren
Witte pasta (rauw)
Portie:
100 g
Energieniveau: +

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Spaghetti met spek

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×